ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δικογραφίες κατά Σαμαρά, Στουρνάρα και Παπαχριστόπουλου

Αλλες τρεις δικογραφίες διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μετά τη χθεσινή αποστολή της δικογραφίας για την υπόθεση του «Ντυνάν» με την οποία εξετάζεται  η διερεύνηση  ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη, Κ. Χατζηδάκη, Παν. Μηταράκη, Α. Λυκουρέντζου και Μ. Βορίδη.
Οι τρεις δικογραφίες αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλο.
Η δικογραφία που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό σχετίζεται με την φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του με ένα ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών στο οποίο ο Α. Σαμαράς φέρεται να λέει σε δικαστικό.. λειτουργό «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…». Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την απολογία τους.
Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του, ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-’14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, επικεφαλής της Motor Oil.
Στη μήνυση γίνεται λόγος για μεγάλη ζημία στο Δημόσιο από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην Motor Oil.
Αναφορικά με τον Α. Παπαχριστόπουλο η δικογραφία σχετίζεται με μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον του για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, που κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16, όταν στη διάρκεια εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.