ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Σε ένα τόσο βρόμικο επάγγελμα όπως η δημοσιογραφία...

...είχα πάντα το μέτωπο ψηλά

«Αποφάσισα από σήμερα να πάψω να είμαι διευθυντής του Πριν. Όχι, η απόφασή μου αυτή δεν υποδηλώνει κατά κανένα τρόπο "αγεφύρωτες διαφορές με τη γραμμή του ΝΑΡ". Όχι, επίσης, την παραίτησή μου δεν την επέβαλε κανείς, άμεσα ή έμμεσα. Κανείς, με άλλα λόγια, δεν προσπάθησε να επιβάλει την παραίτησή μου ως μέσον απαλλαγής από την παρουσία μου στην ηγεσία της εφημερίδας μας».
Τα παραπάνω έγραψε στο ΠΡΙΝ ο Γιώργος Δελαστίκ δημοσιοποιώντας την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή στο περιοδικό. Ο δημοσιογράφος θα συνεχίσει να αρθρογραφεί στο Πριν, στο βαθμό που, όπως λέει ο ίδιος, η νέα διεύθυνση θα κρίνει τα άρθρα του χρήσιμα.
Σχετικά με τους λόγους παραίτησής του ο Γ. Δελαστίκ αναφέρει το γεγονός ότι.. οι εποχές έχουν αλλάξει ραγδαία και ριζικά και πως «με την ανεργία των νέων πάνω από 40% και τις αμοιβές των νέων να κυμαίνονται γύρω στα 500 ευρώ, είναι προφανές ότι και το Πριν πρέπει να αναλάβουν νεότεροι άνθρωποι, με εμπειρίες που να σχετίζονται με εκείνες των νέων ανθρώπων».
Ο Γ. Δελαστίκ ανέλαβε το περιοδικό και την εφημερίδα ως διευθυντής στην ηλικία των 37 ετών και παραιτείται από τη διεύθυνση της εφημερίδας στην ηλικία των 64 ετών. Γράφει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος:
«Μου χάρισε η εφημερίδα μια ολόκληρη ζωή στη μαχόμενη δημοσιογραφία. Οι εμπειρίες της ζωής αυτής ήταν μοναδικές. Πρώτα απ’ όλα, είχα πάντα το μέτωπο ψηλά – πράγμα ανεκτίμητης αξίας σε ένα τόσο βρόμικο επάγγελμα όπως η δημοσιογραφία. Έπειτα, συνδυάζοντας τη δημοσιογραφική μου καριέρα με το Πριν, ταξίδεψα σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, σε 78 χώρες. Θα ήμουν ανάξιος του εαυτού μου, εάν δεν λάτρευα το Πριν».