ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Μαρτύριο της σταγόνας στον ΕΔΟΕΑΠ

Εξασφάλισε 10 εκτ. ευρώ η ΕΣΗΕΑ αλλά...

Παραμονές της Πρωτοχρονιάς 7,5 εκατομμύρια ευρώ μπαίνουν στο ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ.
Πρόκειται για λεφτά, που είχε επίτηδες ξεγράψει η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού αλλά το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ εξασφάλισε, για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ, από βεβαιωμένες οφειλές αγγελιοσήμου.
Μαζί με αυτά που εξασφαλίσθηκαν και μπήκαν στο Ταμείο από τον περασμένο μήνα υπερβαίνουν συνολικά τα 10 εκ ευρώ.
Ήδη προωθείται για δημοσίευση η υπουργική απόφαση σε εφαρμογή της τροπολογίας που ψήφισε η Βουλή. Δύο εκατομμύρια δίνονται επίσης στα επικουρικά δημοσιογραφικά ταμεία..
(ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ) της Περιφέρειας (Πάτρα και Θεσσαλία) καθώς και αναλογία στους υπόλοιπους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί όμως η εκκωφαντική σιωπή της πλειοψηφίας του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ για την επόμενη μέρα στο ταμείο. Προτίμησαν, για να πουλήσουν μούρη, την εύκολη λύση Έσπασαν ομόλογα από το αποθεματικό ασφαλείας δήθεν επειδή δε έφταναν τα λεφτά για περίθαλψη μισθούς και συντάξεις ανεξάρτητα σε τι τιμή τα έσπασαν και πόσο θα πληρώσουν οι μέτοχοι κι αυτό το ρεσάλτο. Και αμέσως την έκαναν για διακοπές.
Το τρίο Καρούτζου, Παπαϊωάννου και Σταθάτου δεν κρύβεται απλώς. Αποφεύγει τώρα να απαντήσει για τα εξήντα τόσα εκατομμύρια από αγγελιόσημο που οφείλουν στον ΕΔΟΕΑΠ γραφεία ισολογισμών και τα αμείλικτα ερωτήματα που τους θέτουν και για αυτά μέτοχοι-ασφαλισμένοι αλλά και οι διοικήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων.
Ούτε ασχολήθηκε η παρέα της τ. προέδρου των Σκανδάλων στην ΕΣΗΕΑ, με τα άλλα δέκα εκατομμύρια που είχε δεσμευθεί να δώσει ο Πετρόπουλος στον Οργανισμό.
Εκτός κι αν βολεύει καναλάρχες και επίορκους του ΕΔΟΕΑΠ, το λουκέτο στον οργανισμό για κλείσουν παλιοί λογαριασμοί και κρυφά τεφτέρια.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων