ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Γαλανόπουλος

Σε ηλικία 75 ετών «έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Κώστας Γαλανόπουλος
Ο Κ. Γαλανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1940. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1962, όμως, σε νεότατη ηλικία, τον κέρδισε η δημοσιογραφία, καθώς ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Στη συνέχεια απασχολήθηκε στις εφημερίδες «Δημοκρατική Αλλαγή», «Το Βήμα», «Τα Σημερινά» και «Βραδυνή», στο μεταφραστικό τμήμα και τη διεθνή ειδησεογραφία. Επίσης, εργάστηκε στα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Άλφα» και «Επίκαιρα».
Στη συνέχεια ακολούθησαν «Τα Νέα», όπου διετέλεσε αρθρογράφος, αναλυτής και επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας. Επίσης, υπήρξε παρουσιαστής του δελτίου..
ειδήσεων της ΕΡΤ (φωτο) και Υπεύθυνος των Διεθνών ειδήσεων για πολλά χρόνια.
Πέραν της δημοσιογραφίας ο Κώστας Γαλανόπουλος ασχολήθηκε και με μεταφράσεις πολλών βιβλίων, ενώ διετέλεσε ανταποκριτής στο εξωτερικό του «GreekPressAgency».
Ο Κώστας Γαλανόπουλος διέγραψε μια λαμπρή πορεία στη δημοσιογραφία. Πολύγλωσσος, μορφωμένος, με μια βαθιά καλλιέργεια κατέγραψε για δεκαετίες τις διεθνείς εξελίξεις, τις οποίες παρουσίασε στο ελληνικό κοινό με μια βαθιά αναλυτική σκέψη. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι παρουσίαζε τις ειδήσεις στην τηλεόραση χωρίς χειρόγραφο, ενώ μεταξύ άλλων διετέλεσε και συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας Britannica.
Μετά τη συνταξιοδότησή του εκλέχθηκε μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ προσφέροντας την εμπειρία και τις γνώσεις του για την ανάπτυξη του Ιδρύματος.
Ως άνθρωπος υπήρξε πολύ αγαπητός, με ήθος, ευγένεια και ήπιο χαρακτήρα, την αξία του οποίου όλοι αναγνώριζαν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.

Το πολιτικό κατευόδιο του Κώστα Γαλανόπουλου θα γίνει την Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015, στις 6:30 μ.μ., στο Κοιμητήριο του Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.
Η οικογένεια παρακαλεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί ο αγώνας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ» (Αρ. Λογ/σμου ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: 117/296002-85).