ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η Λαική Ενότητα και οι επαγγελματίες της ΕΡΤ

Με αφορμή ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λαϊκής Ενότητας» περί δήθεν μεροληπτικής της μεταχείρισης από την ΕΡΤ1, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ ΑΕ επισημαίνει:
Στην ΕΡΤ εργάζονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι που υπηρετούν με συνείδηση και συνέπεια την αντικειμενική και με ίσους όρους ενημέρωση. Ωστόσο φαίνεται ότι πολλοί, παρότι δηλώνουν ότι επιθυμούν μία ισχυρή και ανεξάρτητη ΕΡΤ, στην ουσία απλώς διεκδικούν για τον εαυτό τους πιεστικά τη μερίδα του λέοντος στην προβολή.
Πληροφορούμε λοιπόν τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους ότι η ΕΡΤ, ως ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, τηρεί απαρέγκλιτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους..
ισχύοντες κανόνες περί ισότιμης και αναλογικής προβολής των θέσεων των κομμάτων και των εκπροσώπων τους, με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη.
Ειδικότερα, επί της ανωτέρω ανακοίνωσης της «Λαϊκής Ενότητας» επισημαίνουμε ότι, ήδη από την Παρασκευή, 21 Αυγούστου, στις ενημερωτικές - ειδησεογραφικές εκπομπές της ΕΡΤ σε όλες τις ζώνες συμμετείχαν εκπρόσωποι της «Λαϊκής ενότητας», είτε δια της φυσικής τους παρουσίας στο στούντιο είτε καλούμενοι να παρέμβουν μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, προκειμένου να προβάλουν τις θέσεις του κόμματος.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι χθες Δευτέρα 24/08/2015, συμμετείχαν στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ1 οι κυρίες Μαρίζα Θεοτοκάτου (06.00-08.00) και Σόφη Παπαδογιάννη (08.00-10.00). Επίσης, κλήθηκε να παρέμβει, ενόψει της συνάντησης του κυρίου Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε ζωντανή σύνδεση με το περιστύλιο της Βουλής, ο κύριος Κώστας Ήσυχος ο οποίος όμως αρνήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες να παρέμβει τηλεφωνικά. Λίγο αργότερα, στην ενημερωτική ζώνη 13.00-15.00 παρενέβη τηλεφωνικά ο κύριος Μιχάλης Κριτσωτάκης, ενώ εκπρόσωπος της «Λαϊκής Ενότητας» συμμετείχε στην ενημερωτική εκπομπή στις 16:00-18:00. Να σημειωθεί  ότι έχει ήδη κληθεί να λάβει μέρος στη βραδινή πολιτική εκπομπή της ΕΡΤ1 ως εκπρόσωπος της «Λαϊκής Ενότητας» ο κύριος Στάθης Κουβελάκης.
Τέλος, σημειώνουμε ότι τόσο η συχνότητα συμμετοχής όσο και εν γένει ο χρόνος προβολής των κομμάτων και των εκπροσώπων τους αποτελούν μετρήσιμα στοιχεία, μη δεκτικά ερμηνειών και υποκειμενικής προσέγγισης. Για το λόγο αυτό και για τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας της, η ΕΡΤ προτίθεται από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου να δημοσιοποιεί καθημερινά τα στοιχεία αυτά για την προηγούμενη ημέρα.