ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

EΣΗΕΑ: Το δράμα των προσφύγων δεν προσφέρεται για την καλλιέργεια φόβου και μισαλλοδοξίας

Σκίτσο: ΠΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά απώλειας εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη στην ΕΕ και κινητοποίησαν τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, το ΔΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Α. τονίζει ότι τα φοβικά πρωτοσέλιδα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων περί «λαθρομεταναστών» που κατακλύζουν την Ευρώπη, αλλά και το κλίμα τρομο-υστερίας με την ανυπόστατη τηλεοπτική θεωρία περί «ανοιχτών συνόρων», διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και καλλιεργούν φοβικά και ρατσιστικά ανακλαστικά στους πιεζόμενους από την φτώχεια και την ανεργία πολίτες.
Είναι κοινά αποδεκτός τόπος ότι οι άνθρωποι που περισυλλέγονται στις θάλασσες της Μεσογείου είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα πολιτικοί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους για να σωθούν από πολεμικές συρράξεις, φονταμενταλιστικά και .. καταπιεστικά καθεστώτα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί από το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της Ένωσης να επιληφθεί άμεσα και να πράξει τα προβλεπόμενα εκ του Κώδικα δεοντολογίας.