ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Της γνωστής οικογενείας...

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος 
 - Το Mega εξέφρασε την... αλληλεγγύη του στον επιχειρηματία

 «Καλείσθε εντός 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης να υποβάλλετε στην υπηρεσία μας έγγραφα και στοιχεία, από τα οποία να προκύπτουν τα δικαιώματά σας και οι προϋποθέσεις απόκτησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη».
  Αυτά ανέφερε η... πρόσκληση του ΣΔΟΕ, η οποία τον Φεβρουάριο του 2013 είχε σταλεί σε 49 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία εμφανίζονται δικαιούχοι ή διαχειριστές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους από 3.000.000 έως 550.000.000 δολάρια.
Ανάμεσα τους περιλαμβάνονταν και ονόματα της οικογένειας Μπόμπολα, ο πατριάρχης Γιώργος Μπόμπολας, ο Φώτης και η Μαρία Μπόμπολα καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» Λεωνίδας Μπόμπολας.
Ο τελευταίος συνεληφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σήμερα το πρωί (Τετάρτη 22/04/2015), για την υπόθεση της  λίστας Λαγκάρντ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους..
περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. 
 Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά είναι φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο Λ. Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο. Ο ίδιος, σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ, αναφέρει:
«Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης. Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυσή της. Ο,τιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν ευσταθεί.
Λεωνίδας Μπόμπολας,

επιχειρηματίας».

Το Mega απέκρυψε εντελώς την είδηση, από το μεσημβρινό του δελτίο, ενώ αφιέρωσε λίγα λεπτά ως προτελευταία (σχεδόν) είδηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στο μεγαλοεπιχειρηματία(!) και τον προβληματισμό του για την επίθεση της κυβέρνησης στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στους απλούς πολίτες! Η Όλγα Τρέμη είπε χαρακτηριστικά:"Ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης πάντως και η εξάντληση κάθε αυστηρότητας, στο πρόσωπο ενός επιχειρηματία ο οποίος είναι σε διαδικασία διευθέτησης των υποχρεώσεων του που επιχειρεί να σπιλωθεί η επαγγελματική του εικόνα δημιουργεί προβληματισμό. Επίσης τέτοιου είδους χειρισμοί δημιουργούν δυσπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς αρκεί μια φορολογική εκκρεμότητα που έχει αναγνωριστεί και είναι σε φάση διευθέτησης ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να επιφυλαχθεί και σε άλλους επιχειρηματίες και απλούς πολίτες η μεταχείριση που επιχειρήθηκε να επιβληθεί στον Λ. Μπόμπολα."