ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Τάσος Πετρόπουλος: Να, με ποια πλευρά είμαι

Aπό τον εργατολόγο Αναστάσιο Πετρόπουλο, εξ αφορμής της ανάρτησής μας της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣΥ περί φαινομένων Κίτρινου Τύπου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάντησή του για το άρθρο του περιοδικού Unfollow με τον τίτλο-ερώτηση «Με ποια πλευρά είστε κύριε Πετρόπουλε;». Aκολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Αν. Πετρόπουλου:

"Να, με ποια πλευρά είμαι:
Είμαι με τους δημοσιογράφους που γράφουν την πλήρη αλήθεια διότι μόνο η αληθινή είδηση είναι «η ψυχή της δικαιοσύνης». Επιλέξατε ως τίτλο του δημοσιεύματός σας, στο τεύχος Απριλίου,  ένα ερώτημα που εξαρχής κατευθύνει τον αναγνώστη στην απάντηση που εσείς επιθυμείτε, σφετεριζόμενοι μάλιστα τον στίχο ενός ηρωικού, για τους εργάτες, τραγουδιού. Και ενώ εγώ ο ίδιος σας ενημέρωσα ότι δεν εισέπραξα ούτε ένα ευρώ από την σύμβασή μου των 450.000€ με την Τράπεζα Αττικής, εσείς το αποσιωπήσατε. Αποκρύψατε, επίσης, το γεγονός ότι η λογιστική εγγραφή ποσού 103.000€ σε λογαριασμό της εταιρίας μου, μετά λίγες ..
ημέρες διεγράφη, αφού έλυσα την σύμβαση ως αυτή να μην είχε ποτέ υπάρξει.
Και ψευδείς ερμηνείες δίνετε για το ποσό των 50.000€ την ύπαρξη του οποίου αγνοούσατε και εγώ σας ανέφερα. Γράψατε ότι αφορά σε αμοιβή μου για κανονισμό εργασίας από τον Μάρτιο του 2014. Ενώ, όπως γνωρίζετε, με αυτό το ποσό αποτίμησε άλλη δικηγορική εταιρία την αποζημίωση της μέχρι της λύσης της σύμβασης απασχόλησης της δικής μου εταιρίας, μολονότι είχα το δικαίωμα, σύμφωνα με την σύμβαση, να εισπράξω το ποσό των 103.000€ πράγμα που αποδεικνύει την ολοσχερή παραίτηση μου από την σύμβαση αυτή.
Επομένως, η είδηση είναι ότι αποποιήθηκα των ποσό των 450.000€, ενώ εσείς δημιουργείτε την ψευδή εντύπωση ότι, κατά την έκφραση του συρμού, «πιάστηκα με την γίδα στην πλάτη». Έτσι, διάφορα blogs, από την αυτοχαρακτηριζόμενη «δημαγωγική και διεφθαρμένη» ηλεκτρονική εφημερίδα Press.gr που ψευδώς αναφέρει ότι από το Μάρτιο 2014 είχα εισπράξει το ποσό των 50.000€ μέχρι κάποιον Σιδερίδη που προειδοποιεί «απειλεί» ότι θα φτύσω αίμα (στο lamogio.gr),
προσθέτουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι είτε από άγνοια είτε από εμπάθεια.
Επειδή όποιος αγγίζει την απρέπεια καταντά ο ίδιος απρεπής, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αθλιότητες. Οφείλετε όμως, μια και με ρωτήσατε, να αναρτήσετε άμεσα στην αναπαραγόμενη ιστοσελίδας σας και να δημοσιεύσετε στο επόμενο τεύχος σας τούτη την απάντηση, καθώς :
  •  Μόνο με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα αποδέχονταν οι ίδιο οι εργαζόμενοι, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, θα ίσχυαν οι προτάσεις που θα επεξεργαζόμουν.
  • Αν είχα επεξεργαστεί και ολοκληρώσει τις προτάσεις μου, θα μπορούσαν όλοι να διαπιστώσουν με ποια πλευρά είμαι.
  • Αν και σας ενημέρωσα, δεν αναφέρατε τις προηγούμενες επεξεργασίες κανονισμών εργασίας που εκπόνησα για την ΕΤΒΑ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ ήμουν δικηγόρος των εργαζομένων, αλλά την αμοιβή κατέβαλαν οι Τράπεζες. Και το αποσιωπήσατε διότι αποδομούσε το «σενάριο» που κατασκευάσατε καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτές διασώθηκαν λόγω των ρυθμίσεων που είχα προβλέψει.
  • Αποκρύψατε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στην Τράπεζα είχε ερωτηθεί για επικείμενη συνεργασία και επιπλέον, όπως με πληροφόρησε, σας εξήγησε ότι η τελευταία πληρωμή από τον Σύλλογο έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 για προηγούμενες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου και ποσού περίπου 1.500€ που η εταιρεία μου είχε καταβάλει στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τον Ιούνιο 2014 (πρόκειται για αμοιβή δικαστικών αντιπροσώπων).
  • Βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής είναι το ΤΣΜΕΔΕ και άλλα Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης.  Άρα η τύχη της επηρεάζει δραστικά την Κοινωνική Ασφάλιση στην χώρα. Και δεν επιδιώκει υπερκέρδη με συρρίκνωση μισθών, εντατικοποίηση και  απολύσεις, ούτε εφαρμόζει τέτοιες πολιτικές.
  • Εν τέλει, πρέπει εσείς να απαντήσετε με ποια πλευρά είστε και ποια εξουσία υπηρετείτε, καθώς μετά από το «όλοι μαζί τα φάγαμε», θέλετε να πείσετε τους  αναγνώστες σας ότι «όλοι το ίδιο είμαστε».
Αναστάσιος Πετρόπουλος"

** Σε προηγούμενη ανάρτησή μας παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση του περιοδικού Unfollow στα όσα ισχυρίστηκε στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ