ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Γιατί τόσος καημός με τον Σταύρο;

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός 

Βρε καλώς τους! "Financial Times" σού λέει ο άλλος. Ε, δεν τους διαβάζουν κάθε πρωί και οι σχολικοί φύλακες, παρέα με τις καθαρίστριες. Τους έχουν ευαγγέλιο εκείνοι που έχουν και τα γένια και τα χτένια της παγκόσμιας τάξης. Οικονομικής και όχι μόνο. Κι όταν οι "F.T." σερβίρουν άποψη για το είδος της κυβέρνησης που χρειαζόμαστε, ώστε να μαλακώσουν οι δανειστές, και για το καλό μας βεβαίως-βεβαίως, δεν την πετάς και στα σκουπίδια. Εξ ου και την έκαναν σημαία οι φίλοι τους και οι φίλοι των φίλων της στην Ελλάδα.
Τι προτείνουν λοιπόν, διά της υπογραφής δύο μάλιστα εγκύρων αναλυτών; Κάτι ρεαλιστικά, μωρέ. Πρώτον, να διώξει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση τον Καμμένο και τους συν αυτώ. Δεύτερον, να διώξει από την κυβέρνηση τον Λαφαζάνη και τους συν αυτώ. Τρίτον, να προσλάβει στην..
κυβέρνηση τον Σταύρο και τους συν αυτώ. Και τέταρτον, να προσλάβει στην κυβέρνηση τον Βενιζέλο και τους συν αυτώ. Έτσι θα απαλλαγεί από δεξιούς και αριστερούς ταραξίες και θα στρογγυλοκαθίσει στο κέντρο, προς μεγάλη ανακούφιση δανειστών, εταίρων και Σταύρου.
Το σενάριο διακινείται από καιρό. Θυμάστε στις παραμονές των εκλογών τους αναλυτές της Ντόιτσε Μπανκ, που "προέβλεπαν" κυβέρνηση Τσίπρα - Θεοδωράκη. Θυμάστε επίσης -ξεχνιέται αυτός;- τον κύριο Σουλτς και τα προξενιά του για γάμο εθνικού συμφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι; Παίζει δηλαδή το πράγμα στις πρωτεύουσες που μέχρι χθες έλυναν κι έδεναν. Παπαδήμος αντί Παπανδρέου; Μάλιστα, κύριε. Σαμαράς υπέρ των Μνημονίων, αντί Σαμαρά κατά Μνημονίων; Ουδείς αναμάρτητος, κυρία. Και ούτω καθεξής.
Το τζάντζαλο βέβαια είναι της πλάκας, κι ας φιλοτεχνήθηκε σε μαγαζί υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών κι όχι σε μονταζιέρες βαλκανικές. Προσφέρεται ωστόσο για συμπεράσματα. Πρώτον, χαμπάρι δεν έχουν ορισμένοι "διεθνείς παράγοντες" τι γίνεται στην Ελλάδα. Δεύτερον, χαμπάρι δεν έχουν πάρει τι εστί ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας. Τρίτον, έχουν πάρει βεβαίως χαμπάρι τι εστί Ευάγγελος και Σταύρος, αλλά δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι -δεν είμαστε και χθεσινοί...- έχουμε πάρει κι εμείς χαμπάρι τι εστί Ευάγγελος και Σταύρος.
Μια ένσταση, μόνο. Γιατί τόσος καημός με τον Σταύρο; Πολύ χοντροκομμένο το προξενιό, κυρίες και κύριοι. Πολύ στανικό. Λίγη κομψότητα δεν βλάπτει. Λίγη elegance, τέλος πάντων. Εκτός πια κι αν -τι να σκεφτεί κανείς;- πενία Σταύρους κατεργάζεται... (Αυγή)