ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Επίπληξη στο Ν. Καρούτζο για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Απόφαση υπ’ αριθμ. 5/2015 του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ
Ύστερα από εγκλήσεις της  Ελένης Ανδριανού, ο εγκαλούμενος  Νίκος Καρούτζος κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά σε σχέση με την απόφαση διαγραφής του Σίμου Κεδίκογλου. Στον Ν. Καρούτζο επιβλήθηκε με ψήφους 2 έναντι 2 η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Δυο μέλη ψήφισαν την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Ισχύει η ευνοϊκότερη για τον εγκαλούμενο ποινή.
Bέβαια η ποινή της επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας, ακυρώνεται στην πράξη  καθώς ουδείς πλέον (από τους εκπροσώπους στο Μεικτό) δεν μπαίνει στον κόπο να αναρτήσει τις αποφάσεις των πειθαρχικών...
Οπως αναφέρει ένας «παλιός» τις καλές εποχές της ΕΣΗΕΑ και μόνο η ανάρτηση της επίπληξης (που έιναι η πιο μικρή ποινή)  προκαλούσε τρόμο στους δημοσιογράφους και έβαζε φρένο σε κάθε είδους αντιδεοντολογικές συμπεριφορές...
Σχετικά με την υπόθεση του Ν. Καρούτζου η από 02.07.14 έγκληση της Ελένης Ανδριανού, είχε ως εξής:
«Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ (27.05.14), μεταξύ άλλων, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για την διαγραφή από τον Οργανισμό του κ. Σίμου Κεδίκογλου, όπως και ενός άλλου προσώπου της ΕΣΗΕΜ-Θ. Και οι δύο είχαν τιμωρηθεί από τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια με οριστική διαγραφή από τις Ενώσεις τους.
Ενώ όμως για το μέλος της ΕΣΗΕΜΘ το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του, για τον Σίμο Κεδίκογλου τρία από τα έξη μέλη, λειτουργώντας επιλεκτικά, δεν συμφώνησαν, παραγνωρίζοντας τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων. Το ένα από τα τρία μέλη που διαφώνησαν, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν μεταξύ των συναδέλφων, αλλά και όπως αναφέρθηκε χωρίς ονοματολογία στη Συνέλευση, μεταξύ άλλων και από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συν. Δημήτρη Τσαλαπάτη, υποστήριξε ότι οι αποφάσεις αυτές των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ έχουν πολιτικό χαρακτήρα… Επομένως, το μέλος που χαρακτήρισε πολιτικού χαρακτήρα τις αποφάσεις των Πειθαρχικών της ΕΣΗΕΑ, προφανώς είναι το τρίτο μέλος που καταψήφισε, ο συν. Ν. Καρούτζος. Άλλωστε, αυτό κυκλοφορούσε ευρέως μεταξύ των συναδέλφων και είχε μάλιστα προκαλέσει την οργή πολλών από αυτούς για την προκλητική  στάση του.
Η συμπεριφορά του αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υποχρεώσεις του ως μέλους τις ΕΣΗΕΑ, καθώς βάζει τον εαυτό του πάνω από τα θεσμοθετημένα Όργανα της Ενώσεως, όπως είναι τα Πειθαρχικά Συμβούλια, τα απαξιώνει και ως υπέρτατος κριτής αρνείται να αποδεχθεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις τους. Και μάλιστα επιχειρεί να στρεβλώσει το περιεχόμενό τους με ψευδείς ισχυρισμούς περί πολιτικής σκοπιμότητας κλπ. Όταν μέσα από τις αποφάσεις αυτές προκύπτει ότι η κύρια κατηγορία για τον Σίμο Κεδίκογλου ήταν η κατασυκοφάντηση των συναδέλφων μας της ΕΡΤ, ότι τάχα εκείνοι ευθύνονταν για το κλείσιμο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Παραβλέποντας βέβαια όσους έκαναν τις χοντρές αρπαχτές με τις ευλογίες της εκάστοτε εξουσίας.
Η απαράδεκτη αυτή συκοφαντική επίθεση του Σίμου Κεδίκογλου γινόταν την ώρα που οι συνάδελφοι, αλλά και γενικότερα όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι, ανασφάλιστοι και με τεράστια προβλήματα, που ορισμένους τους οδήγησαν σε τραγικά επακόλουθα.. Προκλητικό δείγμα αναλγησίας απέναντι στους συναδέλφους μας.
Και έρχεται τώρα ο κ. Καρούτζος με απύθμενο θράσος να καταγγείλει τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων Πειθαρχικών Οργάνων και να αρνείται την εφαρμογή τους, ποδοπατώντας το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και παραβιάζοντας τις υποχρεώσεις που έχει ως μέλος της.  
Μπορεί  κάποιος να έχει άλλη γνώμη για την όποια Πειθαρχική απόφαση, αλλά ως μέλος της ΕΣΗΕΑ, οφείλει να την σέβεται και να την εφαρμόζει.
Έτσι θεωρώ ότι η όλη αυτή προκλητική αντικαταστατική στάση του Νίκου Καρούτζου πρέπει να αντιμετωπιστεί και να αποδοκιμαστεί απόλυτα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο τον εγκαλώ με την ιδιότητά μου ως μέλους της ΕΣΗΕΑ».

Η από 16.07.14 συμπληρωματική έγκληση της εγκαλούσας συν. Ελένης Ανδριανού, είχε ως εξής:
«Σχετικά με όσα κατήγγειλα με την από 30.06.14 έγκλησή μου για τον συν. Νίκο Καρούτζο, θέλω να συμπληρώσω και τα εξής:  
Πέρα από τις αποφάσεις των δύο Πειθαρχικών Συμβουλίων, που επέβαλλαν οριστική διαγραφή για τον Σίμο Κεδίκογλου, είχε αρχικά γίνει απόλυτη τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Το ΔΣ με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε ανοιχτά την όλη συμπεριφορά του Σίμου Κεδίκογλου, για όσα συνέβησαν με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ζητώντας του να παραδώσει την ταυτότητα του μέλους της Ένωσης. 
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό άσκησε δίωξη αφού έλαβε υπόψη όσα καταγγέλονταν στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου.
          Συνεπώς, ο κ. Καρούτζος δεν λειτούργησε μόνο περιφρονητικά για τις αποφάσεις των δύο Πειθαρχικών, αλλά ήρθε σε απόλυτη αντίθεση και με τις διακηρυγμένες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, που  πάσχιζε  να προστατεύσει τους συναδέλφους μας και γενικά τους εργαζόμενους στην κρατική ραδιοτηλεόραση από τις τραγικές συνέπειες για το μέλλον τους. Και η στάση του αυτή, να αντιστρατεύεται προς το ΔΣ, για τόσο σοβαρό ζήτημα, αποτελεί κατάφωρη αντικατασταική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Ο κ. Καρούτζος, επιπλέον, νομίζει ότι μπορεί ανεξέλεγκτα να ασχημονεί και να αυθαδιάζει έναντι των συναδέλφων του. Ενδεικτικά τον καταγγέλλω  ότι  στην  τελευταία  Γενική Συνέλευση  του ΕΔΟΕΑΠ, όταν ανέβηκε στο βήμα το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συν. Χρήστος  Κυρίτσης και  άρχισε  να μιλάει, ο κ. Καρούτζος με απίστευτο θράσος φώναζε: «Έχεις Αλτσχάϊμερ» και χασκογελώντας και κομπάζοντας βγήκε από την αίθουσα. Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και σχολιάστηκε από πολλούς συναδέλφους, μεταξύ των οποίων και μέλη του ΠΠΣ, που κάθονταν στον περίγυρο, όπου βρισκόμουν και η ίδια. Επιστράτευσε μία απαράδεκτη, αλλά και ψευδή αναφορά σε θέμα υγείας για να τον προσβάλει, παρότι γνωρίζουμε ότι ο συν. Κυρίτσης «τα έχει τετρακόσια».
Όμως και αν ακόμη για τον καθένα μας μπορεί να υπήρχε πρόβλημα, τέτοιες αναφορές είναι ανεπίτρεπτες. Και εδώ η όλη στάση του προσβάλλει βάναυσα την δεοντολογία. 
Εγκαλώ τον δημοσιογράφο Νικόλαο Καρούντζο και για όσα συμπληρωματικά πιο πάνω σημειώνω».    
-διαβάστε περισσότερα (μαρτυρίες , απολογίες κλπ) στο σάιτ της ΕΣΗΕΑ