ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Αναστολή κινητοποιήσεων στον «Ελεύθερο Τύπο»

Eληξε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο» χωρίς δυστυχώς να έχουν δικαιωθεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων. Κατάφεραν ωστόσο με τον ενωμένο και αποφασιστικό τους αγώνα, παρά τις εργοδοτικές απειλές («θα κλείσει την εφημερίδα αν απεργήσετε»), να πάρουν το 40% ενός μισθού. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία Μπενέκου- Σκαναβή χρωστάει περίπου 750.000 ευρώ στους εργαζόμενους.
Οπως γράφει η Συσπείρωση, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του Τύπου έθεσαν τελεσίγραφο στη διοίκηση της εφημερίδας πως αν μέχρι την 13η Μαρτίου δεν τους καταβληθούν, έστω σε δύο δόσεις (με την πρώτη την ερχόμενη Παρασκευή), τουλάχιστον δύο μισθοί (από τους οφειλόμενους), θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Επίσης, γνωστοποίησαν πως δε διαπραγματεύονται προηγούμενα χρέη της επιχείρησης προς αυτούς, μειώσεις μισθών ή απολύσεις.
Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ ζήτησε εγγράφως άμεση τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το..
θέμα της εταιρείας των μπαταχτσήδων εκδοτών της εφημερίδας. Στο κείμενο της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται:
«ΠΡΟΣ
Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΑΙΤΗΣΗ
Του Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Η εταιρεία με την επωνυμία «ΗΜΕΠΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ- ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.», η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής, επί της οδού Αγίας Λαύρας αρ. 2 & Σαρανταπόρου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και εκδίδει τις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» καθώς επίσης διαχειρίζεται τον ενημερωτικό ιστότοπο etypos.com και οφείλει στους εργαζόμενους δημοσιογράφους δεδουλευμένους μισθούς μηνός Δεκεμβρίου 2014,  Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 καθώς και Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, επίδομα αδείας, κυριακάτικα και άδειες 2013.  Για το λόγο αυτό και προκειμένου να βρεθεί  μία κοινά αποδεκτή λύση, παρακαλούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας των εργαζομένων, των εκπροσώπων της εργοδοσίας και δική σας, ώστε από κοινού να συζητήσουμε το θέμα των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας.»


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ