ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

O Μπόμπολας και ο glamorous επενδυτής

Πιο κοντά έρχονται δύο ιστορικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, η «Μακεδονία» και ο «Αγγελιοφόρος», και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα θα είναι η συγχώνευση των εταιρειών που τις εκδίδουν.Ηδη η «Μακεδονία» σταματάει να τυπώνεται στο δικό της πιεστήριο και μεταφέρεται στο πιεστήριο «Φίλιππος» του «Αγγελιοφόρου». Από αυτή την εξέλιξη προκύπτει ζήτημα σχετικά με το πιεστήριο που θα τυπώνονται τα έντυπα του ομίλου του Γιάννη Φιλιππάκη, που εκδίδει τη «Δημοκρατία» και προ έτους είχε κάνει συμφωνία με τη Μακεδονική Εκτυπωτική.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία «Μακεδονίας» και «Αγγελιοφόρου» κλείστηκε με προσωπική παρέμβαση του Γιώργου Μπόμπολα και μετά από διαπραγμάτευση με τον βασικό μέτοχο της «Μακεδονίας», Γιάννη Ρήγα (διαβάστε εδώ για τον glamorous επενδυτή). Οι..  
ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η εκτύπωση της «Μακεδονίας» από το πιεστήριο «Φίλιππος» αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνεργασία των δύο πλευρών, η οποία θα οδηγήσει σε συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων εκδοτικών επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας.
Μάλιστα, ο Ρήγας και οι μέτοχοι του «Αγγελιοφόρου» φέρονται να έχουν συμφωνήσει να αυξηθεί το ποσοστό του Ρήγα στη νέα εταιρεία, με αύξηση κεφαλαίου σε μετρητά. Στον σχεδιασμό εντάσσεται να κυκλοφορούν δύο εφημερίδες στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες θα είναι βιώσιμες. Το σχέδιο που φαίνεται να προκρίνεται είναι ο «Αγγελιοφόρος» να αποτελεί την καθημερινή εφημερίδα του νέου ομίλου και η «Μακεδονία» να γίνει κυριακάτικη. (πηγή: parapolitika)
- από anasigrotisi