ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Κινητοποιήσεων συνέχεια στον ΣΚΑΪ

Tην συνέχιση των κινητοποιήσεων στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το site του ομίλου ΣΚΑΙ αποφάσισε ομόφωνα η κοινή συνέλευση των δημοσιογράφων του ομίλου, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία, από το μεσημερι της Δευτέρας εως τις 13.00 της Τρίτης,  όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων του ομίλου ΣΚΑΙ λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η εργοδοσία, καθώς προέβη σε 15 παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές απολύσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Λεωνίδας Σακλαμπάνης, μετά δε και την άρνηση της εργοδοσίας του «ΣΚΑΙ» να προσέλθει σε διάλογο με τα Σωματεία. Οι δημοσιογράφοι..
του Ομίλου ΣΚΑΙ θα συναποφασίσουν την στάση τους, με νέα συνέλευση, την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 10 το πρωί στην ΕΣΗΕΑ.
Σε νέο ψήφισμά τους αναφέρουν:
Από την Τετάρτη 31 Ιουλίου, οπότε και απολύθηκαν 16 συνάδελφοί μας, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου και παρά τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματά μας, η ιδιοκτησία και η διεύθυνση του ομίλου όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει στην ικανοποίηση τους (ή κάποιων εξ αυτών) αλλά ούτε καν προσέρχονται σε διάλογο με το Σωματείο μας. Γεγονός που δυστυχώς επιβεβαιώνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους…
Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα δεχθούμε από την πλευρά της διοίκησης να προσβάλει την επαγγελματική μας υπόσταση και ατομική μας αξιοπρέπεια, όπου ακόμα και στην ύστατη στιγμή τα διευθυντικά στελέχη του σταθμού προτιμούν να κρυφτούν πίσω από αστείες δικαιολογίες, χωρίς να δίνουν  εξήγηση για τους λόγους απόλυσης των συναδέλφων και για το μέλλον του Ομίλου.
Τα αιτήματα των δημοσιογράφων σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και site του Ομίλου ΣΚΑΙ:
- Επαναπρόσληψη των συναδέλφων που το επιθυμούν και ακύρωση των αντικοινωνικών απολύσεων που οδηγούν συναδέλφους με παιδιά σε αδιέξοδο, καθώς δεν έχουν κανένα εργαζόμενο στο νοικοκυριό τους.
- Πραγματική δέσμευση για πάγωμα των απολύσεων.
- Η διοίκηση να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει σε άμεση επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της όσον αφορά τον χαρακτήρα του σταθμού, αλλά και την τήρηση των εργασιακών υποχρεώσεών της (ωράριο, τυφλές περικοπές στις στάσεις εργασίας κλπ)
- Επαναπρόσληψη του εκλεγμένου εργασιακού εκπροσώπου των συντακτών του Ραδιοφώνου.
Καλούμε τους συναδέλφους από τα άλλα ΜΜΕ, να δημοσιοποιήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, τα αιτήματα μας και τον αγώνα που δίνουμε εδώ και 6 ημέρες.