ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Γυαλιά καρφιά από Τσαγκαρουσιάνο και Μιχαήλ σε καφενείο της Αστυπάλαιας

Επιστολή προς τον εκδότη του εντύπου Lifo (Στ. Τσαγκαρουσιάνο) και τον συνεργάτη του (Μ. Μιχαήλ):

«Τα τελευταία είκοσι χρόνια επισκέπτομαι το καλοκαίρι την Αστυπάλαια και το Σάββατο το βράδυ (17/08) πήγα στο καφενείο του Μουγγού το οποίο βρίσκεται στη Χώρα του νησιού.  Κάποιοι στην παρέα σας ήταν γνωστοί μου και κάθισα κοντά σας, όταν κάποιος από τους συνδαιτυμόνες μετά από κατανάλωση αλκοόλ ανάφερε πως πλέον δεν διαβάζει αλλά ούτε συμφωνεί με τις απόψεις του έντυπου σας (χωρίς να πει τίποτε περισσότερο).  Φυσικά ήταν ατόπημα από την πλευρά του γιατί δεν λες σε κάποιον άσχημα λόγια για το ίδιο του το παιδί.
Η άσκηση κριτικής θέλει πρώτον καθαρό κεφάλι και δεύτερον θα πρέπει να παρουσιάζει ένα..
ολοκληρωμένο επιχείρημα, αλλιώς είναι κουβέντες καφενείου. Και εσείς κύριοι της Lifo τι κάνατε; Μιλήσατε απαξιωτικά για τη δουλειά του. Κατά τη γνώμη σας  αφού αυτός δεν έχει παράγει σημαντικό έργο ως τώρα (εργάστηκε στην παραγωγή της ταινίας Νήσος), δεν έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική σε σας.
‘Ομως εσείς κύριοι της Lifo έχετε επιλέξει να αρθρογραφείτε σε δημόσιο έντυπο και χρειάζεται να έχετε  ανεκτικότητα και διαλλακτικότητα προς αυτούς που έχουν διαφορετικές απόψεις, σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσατε καν να λειτουργήσετε το έντυπό σας.
Στη συνέχεια,  εκείνος απάντησε με ένα ομοφοβικό σχόλιο  και τότε άρχισε το γλέντι:  Πάνω στο θυμό σας κύριοι Lifo (με πρώτο το Μιχαήλ) πετάξατε μια καρέκλα (χτυπήσατε μια κοπέλα με αυτήν) αναποδογυρίσατε ένα τραπέζι, εκσφεδονίσατε ένα ποτήρι … τη γλύτωσα φτηνά με μια γρατζουνιά.
Τί καταλαβαίνουμε από αυτό; Δεν έχει σημασία πως το καφενείο είναι δημόσιος χώρος, ούτε πώς θα μπορούσε να τραυματιστεί σοβαρά κάποιος, σημασία έχετε μόνο Εσείς.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ασκήσατε βία επειδή κάποιος σας   έκανε ένα προσβλητικό σχόλιο και δεν συμμερίστηκε τις απόψεις σας για το έντυπό σας. Ασκήσατε τη χειρότερη μορφή βίας, τη σωματική, αδιαφορήσατε για τους συνανθρώπους σας μόνο και μόνο επειδή προσβλήθηκε το Εγώ σας και η γνώμη σας.
Μόνο φασιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά σας.
Αναρωτιέμαι από πού αντλήσατε το θάρρος  για να επιτεθείτε κατά αυτόν τον τρόπο και γιατί  είστε τόσο εύθικτος για την εφημερίδα σας.  ‘Οσον αφορά το πρώτο μάλλον νομίζετε πως οι απόψεις της εφημερίδας σας πρόκειται για τη μοναδική κοσμοθεωρία, όμως η κάθε θεωρία βλέπει μόνο μια πλευρά της πραγματικότητας,
Δεύτερον κύριοι της Lifo, η επίθεσή σας δείχνει πως ούτε εσείς οι ίδιοι είστε σίγουροι για την αξία του εντύπου σας.  Γιατί πώς εξηγείται το γεγονός ότι δυο  σχόλια τα οποία ξεστόμισε κάποιος άγνωστος σε εσάς ήταν αρκετά για να σας προκαλέσουν τέτοιο μένος ώστε να επιτεθείτε  και να ενοχλήσετε ανθρώπους που δεν σας είχαν πειράξει.
Κύριοι της Lifo δεν σας είδα ξανά στην Αστυπάλαια  ούτε εμφανιστήκατε ξανά στο καφενείο, οφείλατε όμως να ζητήσετε συγγνώμη (άραγε είστε κότες ή δεν σας νοιάζει).  Ακόμη και αν εκείνο το βράδυ είχατε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ δεν συγχωρείται η συμπεριφορά σας.
Ελπίζω να μην σας ξαναδώ στην Αστυπάλαια (δεν σας απειλώ είμαι μισή από εσάς )
Συμπέρασμα: Νομίζετε πως έχετε πιάσει τον πάπα απ’ τα αρχίδια.
Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου»

- από το enimerosi24