ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οταν σας μοιράζουν «δωρεάν» μετοχές σκεφτείτε...

 Back To The Basics (... πίσω στα βασικά)

1) Όταν στο καπιταλιστικό σύστημα ακούς ένα αφεντικό - κατά δήλωσή του «δεξιό» - να χαρίζει μετοχές σε εργαζόμενους, κάτι δεν πάει καλά. Εδώ, ούτε το «αριστερό» δεν χάριζε όσο είχε… ελπίδα.
2) Ο Χ.Ο. αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει του εργαζομένους θα μπορούσε να μοιράζεται μαζί τους τα έσοδα από κερδοφόρες δραστηριότητές του όπως λ.χ. από το δικηγορικό του γραφείο.
3) Όταν το 35% των μετοχών της Τρίτης Όψης που χαρίζονται αφορά «πρώην εργαζόμενους σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους» (βλ. ΕΡΤ) δείχνει ότι υπάρχει… ισχυρή στρατηγική «μάρκετινγκ» - «δόλωμα» το λένε ακόμα στην πιάτσα - στο ξεφόρτωμα των μετοχών:..
όταν δίνεται «ελπίδα» στους νέους μετόχους πως θα έχουν προτεραιότητα σε πιθανές μελλοντικές προσλήψεις, αυτοί μες την απελπισία τους θα σπεύσουν.
4) Γιατί δεν λέει καθαρά πόσα λεφτά θα βάλει η Navop Ltd στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρίτης Όψης; Αν για παράδειγμα το 65% μοιραστεί σε πρώην εργαζόμενους και μικρομετόχους, τότε αυτή θα βάλει το 35% των 5 εκατ. ευρώ; Ή θα βάλει 100 χιλιάδες ευρώ, όσα ίσως και οι εργαζόμενοι - μικρομέτοχοι, μπας και κλείσει καμιά τρύπα και μετά αν δεν βρεθούν νέοι επενδυτές να καλύψουν τα υπόλοιπα 4,8 εκατ. ευρώ η Navop Ltd θα το παίξει «μικρομέτοχος» και θα φύγει τρέχοντας;
5) Σε αυτά τα «σχέδια» θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση που αναδειχθεί νέο δ.σ. και νέος υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο στο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί από το «χάρισμα» των μετοχών μέχρι την ΑΜΚ.

* Την Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – συζήτηση των απλήρωτων εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (αίθουσα 3ου ορόφου).

Μπάμπης Πολυχρονιάδης / Ανασυγκρότηση