ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πενήντα χρόνια πιστός υπηρέτης της Δημοσιογραφίας

Έφυγε πλήρης ημερών ο Γιάννης Καραμήτσος

Σαν γνήσιος Υδραίος χαιρόταν τα υψωμένα κατάρτια και τις όμορφες εικόνες. Δόξασε τη θάλασσα της Ύδρας και έμαθε από νωρίς τα μυστικά της γράφοντας για αυτήν με οποιοδήποτε τρόπο μέσα από στήλες και χρονογραφήματα, αφιερώματα και ολόκληρα βιβλία. Κι είναι αλήθεια πώς ο Γιάννης Καραμήτσος έφυγε πλήρης ημερών τιμώντας τα πράγματα που για αυτόν είχαν αξία: τον τόπο καταγωγής του την Ύδρα, τα γράμματα, τους συνανθρώπους του και την οικογένειά του.
Από τους πρώτους δημοσιογράφους στη χώρα που καθιέρωσαν το ναυτιλιακό ρεπορτάζ αλλά και από τους παλαιούς ρέκτες της γραφής που συνδύασαν το βιωματικό στοιχείο με την έρευνα, δεν έκανε σκόντα σε αυτά που αγαπούσε. Τα κείμενά του δίδαξαν φροντισμένη γραφή και ακονισμένη πένα από εκείνες τις γνήσιες και αμόλυντες, τις βουτηγμένες στη γνώση και την αλήθεια. Επιπλέον εκτός από τη θητεία στη δημοσιογραφία, την..
οποία τίμησε με το παραπάνω ο Γιάννης Καραμήτσος έδωσε το στίγμα του και στο χρονογράφημα άμεσα συνδεδεμένο με την έτερη «πατρίδα» του τον Πειραιά.
Ανήκοντας στην παλιά σχολή της «Αθηναϊκής» ο Γιάννης Καραμήτσος συνεργάστηκε επίσης με τις μεγαλύτερες εφημερίδες της εποχής όπως τη «Δημοκρατική Αλλαγή», τη «Μακεδονία», τον «Φιλελεύθερο», την «Εστία», το «Έθνος» ενώ υπήρξε συνεργάτης του πρακτορείου Ρόιτερς και του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ. Για πολλά χρόνια επίσης εξέδιδε το περιοδικό της Ένωσης Πλοιάρχων. Ήταν από τα δείγματα εγγράμματων ανθρώπων που έδωσαν άλλη πνοή στη δημοσιογραφία έχοντας περατώσει τις σπουδές του στη Νομική και στο Πάντειο. (διαβάστε εδώ περισσότερα)