ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το νοικοκύρεμα και άλλες ιστορίες «επικουρικής» τρέλας στον ΕΔΟΕΑΠ

της Πόπης Χριστοδουλίδου*

Ο ιδρυτής  της παράταξης "Δημοσιογράφοι για την δημοσιογραφία", "ταπεινός" όπως πάντα,(αστειεύομαι φυσικά), πήρε το μικρόφωνο, παρά το γεγονός, πως, η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ είχε ματαιωθεί και πολύ σωστά, λόγω έλλειψης απαρτίας και ενημέρωσε τους συναδέλφους συνταξιούχους κυρίως για τα...έργα του στον ΕΔΟΕΑΠ. Προκλητικός, ο κ. πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, για αυτό και αποστομωτική η απάντηση μας.
 Γιατί έχουμε χρέος να λέμε και να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση και όσο και όποιους κι αν... πονάει!
Ο κ. Πάνος Σόμπολος, αγαπητοί συνταξιούχοι του κλάδου μας, είναι ο πρώτος και καλύτερος, που πρότεινε στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ την μείωση των επικουρικών συντάξεων...
Ήταν έτοιμος μάλιστα να την προχωρήσει, μετά από συζήτηση και σχετική απόφαση του Συμβουλίου.
Αλλά, την μετέθεσε για τον Σεπτέμβρη ή για να είμαι απολύτως ακριβής, την μετέθεσε, για να..
τελειώσουν πρώτα, οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.
Τόσο εγώ, όσο και ο συνάδελφος, Γιάννης Αγγέλης εξετάζουμε με βαριά ευθύνη και μελετάμε την μείωση για  181 συνταξιούχους, που λαμβάνουν επικουρική, πάνω από 1.000 ευρώ, μέσο όρο 1.100 ευρώ και ανώτερη 1.283 ευρώ...
Γιατί, θεωρούμε και είναι πράγματι αδιανόητο, μέσα στην σκληρή και ζοφερή πραγματικότητα, που ζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και όλοι οι  Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, απλήρωτοι και κακοπληρωμένοι και με δεδομένο, ότι  στον ΕΔΟΕΑΠ δεν υπάρχει πια "αγελάδα" να γεννάει... χρήματα, δεν μπορεί να υπάρχει σύνταξη, πάνω από 1.000 ευρώ
΄Η και λίγο πιο κάτω...
Σεβόμαστε όλους τους συναδέλφους, που εργάστηκαν πολλά χρόνια.
Αλλά, σήμερα, η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη για το Ταμείο.
Φυσικά, διευκρινίζω πως ο κ.Σόμπολος εξ αρχής έφερε θέμα  δραστικής περικοπής επικουρικών συντάξεων γενικά κι αυτή την άποψη υποστήριξε σθεναρά!
Επίσης, επειδή ο κ. Σόμπολος μίλησε για νοικοκύρεμα, "ευλογώντας" τα γένια του, οφείλω να απαντήσω δημόσια, πως, παρά την επιμονή,  την δική μου και του Γιάννη Αγγέλη να παραιτηθεί άμεσα, ο κύριος, που προσελήφθη από την προηγούμενη διοίκηση,  με παχυλό μισθό και "αέρα", για να λογιστικοποιήσει και να εισπράξει το αγγελιόσημο και δεν το έπραξε, (προσέξτε μιλάμε για παραίτηση, γιατί είναι εξωφρενικό να του πληρώσουμε και πλούσια... αποζημίωση), όπως παραδέχτηκε, άλλωστε ο ίδιος, ο καλοπληρωμένος υπάλληλος ενώπιον του Δ.Σ του Ταμείου, ο κ. Σόμπολος ούτε στήριξε την άποψη αυτή, αλλά ούτε μέχρι σήμερα μερίμνησε ως πρόεδρος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!
Οσο για το νοικοκύρεμα, και επειδή δεν το συνηθίζω να μασάω τα λόγια μου, η επίπονη εργασία, για να σταματήσουν οι σπατάλες, η ...οικονομική αιμορραγία, οι προκλητικές και σκανδαλώδεις συμβάσεις με κάποιο ή κάποια νοσοκομεία, η μη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Ταμείου μας, τα...παραμάγαζα κάποιων, που ζημίωναν συστηματικά τον ΕΔΟΕΑΠ και η επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων προς τα κάτω με διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία, με διαφάνεια και πάνω από το τραπέζι, που ήδη προχωρά  και άλλα πολλά, δεν είναι έργο, βεβαίως-βεβαίως, του κ. προέδρου.
Ειλικρινά, για αυτό το δύσκολο έργο, εργαζόμαστε 12ωρα και το κάνουμε με μεράκι, ευθύνη και πραγματική αγάπη για τον ΕΔΟΕΑΠ ο γ.γ Νίκος Καρούτζος, (γράφω εντίμως την αλήθεια κι ας είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ ιδεολογικά, πάντα και για πάντα με τον γ.γ, καθώς, εμείς είμαστε συνειδητά αντιμνημονιακοί αριστεροί στις πράξεις πρώτα και μετά στα λόγια), αλλά και πρώτα και κύρια,  και με εμφανή ήδη αποτελέσματα και όφελος για το Ταμείο, η Επιτροπή του Ταμείου Υγείας - Περίθαλψης, το ΤΥΠ , Χριστοδουλίδου, Αγγέλης, Ζαφειροπούλου.
Να θυμίσουμε εξάλλου, πόσο σθεναρά υποστηρίξατε στο Δ.Σ. κύριε Σόμπολε την παραμονή συνταξιούχου δημοσιογράφου σε μη συμβεβλημένο Ιδιωτικό Νοσοκομείο για τα προβλήματα υγείας του...
 Και μόλις προσφάτως, την επιμονή σας  να πληρώσει το Ταμείο  στο εξωτερικό ιατρικές εργασίες γιου καλοπληρωμένης συναδέλφου, η οποία, στην εκπομπή της προσέλαβε δημοσιογράφους και τους ασφάλισε στο ΙΚΑ.
Ούτε στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αλλά ούτε και στον ΕΔΟΕΑΠ!
Αυτά, κύριε Σόμπολε, για να γνωρίζουμε, όλοι μας, πως στον λόγο και μάλιστα τον ... εκβιαστικό, προκειμένου να παίξετε προεκλογικά  παιχνίδια εις βάρος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και με γνώμονα τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, υπάρχει και ο αντίλογος.
Η αλήθεια είναι το μοναδικό μας πάθος!
 Και ως αιρετοί,  στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ
 θα την υπηρετούμε καθημερινά και θα ενημερώνουμε τους μετόχους - μέλη για τα πάντα.
Και ότι πράττουμε, θα γίνεται για την υπεράσπιση της αλήθειας, την οποία θα μαθαίνουν εγκαίρως ΟΛΟΙ οι μέτοχοι - μελη του ΕΔΟΕΑΠ!

 Καλημέρα σας!

*Πρόεδρος Επ.ΤΥΠ και μέλος του Δ.Σ του ΕΔΟΑΕΠ
μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ
μέλος της ΕΣΗΕΑ