ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το όνομα «Χατζηνικολάου» και το ανακάτεμα της τράπουλας στα media

 - από το mediablog
Πόσες αναγνώσεις έχουν οι πρόσφατες εξελίξεις; Πόσες μαζεμένες «ειδήσεις» μπορούν να συνθέτουν την πραγματική εικόνα των όσων θα ζήσουν τα media τον Σεπτέμβριο;
Λίγο πριν το Πάσχα σε ένα γεύμα εργασίας οι πλευρές Βαρδινογιάννη – Χατζηνικολάου είχαν καταλήξει στο σχήμα συνεργασίας που έξυπνα ανακοινώθηκε σήμερα από τις δημόσιες σχέσεις του Star.
Πρακτικά – και με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ, από την κρατική τηλεόραση μέχρι τον ΔΟΛ και από τον ΣΚΑΪ, μέχρι τον Alpha– σχηματίζεται ένα «δίπολο» στα δημοσιογραφικά πράγματα που θα φέρει καραμπόλες προσώπων, ενδεικτικές κατευθύνσεων και συμφερόντων.
Η άφιξη Χατζηνικολάου στα δελτία του Star, σε ρόλο σχολιαστή – εκπομπάρχη με διευρυμένο ρόλο, η επιστροφή της Μάρας Ζαχαρέα μπροστά στις κάμερες, η φημολογούμενη «κουβέντα» της Πόπης Τσαπανίδου με τον ίδιο σταθμό για την πρωινή ενημερωτική ζώνη, μια που το κανάλι σταδιακά αποlifestylοποιείται, δεν είναι διόλου ασύνδετα μεταξύ τους.
Στο ίδιο κλίμα εντάσσεται και η φημολογία που θέλει τον Σταμάτη Μαλέλη να κατευθύνεται..
προς τον Alpha, ενώ δεν ήταν τυχαίο και το πρωτοσέλιδο της “RealNews” για πρόταση – βόμβα που βάζει «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Και «λουκέτο» μπορεί να μη μπει, ωστόσο τα όσα ψιθυρίζονται στο Ραδιομέγαρο για δραστικές αλλαγές, περικοπές και απομακρύνσεις σε κλίμακα που ουδέποτε έχει επιχειρηθεί, αν μη τι άλλο εξηγεί, την ανακατανομή της mediaκής τράπουλας που αποσπασματικά διοχετεύεται – με τη μορφή μικροειδήσεων – στην αγορά.
Όσο για το «δίπολο» που προαναφέρθηκε; Μεταξύ των πλευρών Βαρδινογιάννη – Αλαφούζου αναμένεται να λάβει χώρα το μεγαλύτερο κομμάτι των εξελίξεων και τις νέες υπό κατασκευή mediaκές συμμαχίες σε καιρό κρίσης και με το σύνολο των ΜΜΕ καθημαγμένο από την οικονομική δυσπραγία.
Αν μάλιστα αληθεύει ότι αναμένονται σοβαρές ανακατατάξεις και στην ηγεσία του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ που εδώ και μήνες δοκιμάζεται, όχι τυχαία, από τον ανταγωνισμό του Real, η εικόνα αρχίζει να γίνεται κάπως πιο σαφής, μετά τα πρώτα «μπαμ» περί μεταγραφών εδώ ή εκεί. 
Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα βλέμματα των εμπλεκομένων μερών είναι στραμμένα στο στρατόπεδο Βαρδινογιάννη, καθώς αν ισχύει έστω και το ένα χιλιοστό απ’ όσα εδώ και καιρό συζητιούνται περί αποχώρησης του από το σχήμα του Mega, οι εξελίξεις των επόμενων μηνών θα είναι καθοριστικές. Κι αυτό γιατί διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την επιβίωση κραταιών – και μη – δημοσιογραφικών οργανισμών.
Μοιραία, το όνομα «Χατζηνικολάου» συνδέεται για μία ακόμη φορά με σερί εξελίξεων στα media – εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, κανάλια -, παρά το 18μηνο της απουσίας του από την τηλεοπτική ενημέρωση. Ας κρατηθεί αυτό στα πρακτικά.