ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μέχρι και τον διευθυντή του απέλυσε ο Φώτης Μπόμπολας

Η αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τελευταία επίδειξη αναλγησίας αυτή απέναντι στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Goal News».
Η εργοδοσία της εφημερίδας, και γενικότερα η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ», έχει εξαπολύσει, όπως είναι γνωστό, ένα πογκρόμ απολύσεων, απειλών, μειώσεων μισθών, εκφοβισμών, εκβιασμών και κάθε είδους πιέσεων προς τους εργαζόμενους, προκειμένου να δημιουργήσει έναν όμιλο Μέσων με δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και θα υποαμείβονται.
Τα σχέδια και οι δικαιολογίες είναι τα ίδια. Υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται, ότι δήθεν δεν θα..
υπάρξουν νέες απολύσεις, ούτε νέες μειώσεις μισθών και στη συνέχεια ανακοινώνονται νέα χειρότερα σχέδια, που γονατίζουν τους εργαζόμενους. Σε αυτό το κλίμα επιχειρείται η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων με θύματα τους δημοσιογράφους, αλλά και την ουσία της ενημέρωσης.
Αυτή τη φορά, όμως ο Φώτης Μπόμπολας υπερέβη εαυτόν και δεν δίστασε να απολύσει ακόμη και τον διευθυντή της εφημερίδας «Goal News», Βασίλη Βέργη, επειδή αρνήθηκε να συναινέσει και να εφαρμόσει τα σχέδιά του.
Οι μάσκες έχουν πέσει. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν «σχέδια εξυγίανσης» και ότι οι περικοπές οφείλονται στην κρίση. Σκοπός της εργοδοσίας είναι, εκμεταλλευόμενη την παρούσα φάση, να δώσει χαριστικό χτύπημα στους εργαζόμενους. Να έχει δημοσιογράφους τρομαγμένους, κακοπληρωμένους, πειθήνια όργανα της εργοδοσίας, επιβάλλοντας τους όρους της οικονομικής ολιγαρχίας.
Όμως, αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει, γιατί εκτός από τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών υπάρχει η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία, που πλήττονται άμεσα
 H ΕΣΗΕΑ καλεί για άλλη μια φορά την ιδιοκτησία της «Goal News» να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει την εκδικητική και αντιδημοσιογραφική της συμπεριφορά.