ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ποιος διαλύει την ΕΣΗΕΑ;

Δήλωση του ταμία της Ενωσης, Μωυσή Λίτση

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει πλέον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ το οποίο αδυνατεί να συζητήσει από το πιο μικρό-έγκριση τρεχουσών δαπανών-μέχρι το πιο μεγάλο-έγκριση προϋπολογισμού. Ορισμένες παρατάξεις ενόψει των εκλογών του Μαΐου κα μετά την παταγώδη αποτυχία των «δικών» τους παιδιών στις πρόσφατες εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ, βάλθηκαν να τινάξουν στον αέρα κάθε συμβούλιο, μη διστάζοντας να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και αυτή την καθημερινή λειτουργία της ΕΣΗΕΑ.Προσκομίζοντας συνεχώς δικαιολογίες πότε κατά του προέδρου και πότε κατά του ταμία, φρενάρουν κάθε απόφαση ή εξωθούν το διοικητικό συμβούλιο στα όρια του, ακόμη και για την αγορά…σταχτοδοχείων. Ποτέ δεν περίμενα μετά από τόσα χρόνια αγώνων εκτός ΔΣ ότι η ανάληψη μιας σημαντικής θεσμικά..
θέσης όπως αυτή του ταμία, θα υπονομευόταν συστηματικά από αυτούς στην ΕΣΗΕΑ, που άφαντοι από τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεργασίες στα μαγαζιά και απόντες από κάθε κοινωνική δράση, σαμποτάρουν κάθε συζήτηση και λήψη απόφασης που αφορά ακόμη και την καθημερινότητα ενός σωματείου.
Ως ταμίας και όπως υποχρεούμαι από το καταστατικό έχω εδώ και ένα μήνα περίπου φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το νέο προϋπολογισμό για το 2013. Δυστυχώς με ευθύνη συγκεκριμένων παρατάξεων στο διοικητικό συμβούλιο, δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτή η συζήτηση, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η λειτουργία της ΕΣΗΕΑ αφού χωρίς προϋπολογισμό δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε καν τα καθημερινά της έξοδα. Αντί της γόνιμης αντιπαράθεσης κάποιοι στο ΔΣ έχουν επιλέξει το δρόμο της μικροπαραταξιακής εκμετάλλευσης, μη διστάζοντας να θυσιάζουν στο βωμό των σκοπιμοτήτων τους ακόμη και την ανάγκη ύπαρξης προϋπολογισμού.
Στα δύο χρόνια της εκπροσώπησής μας στο διοικητικό συμβούλιο από τη θέση του ταμία, ουδέποτε αρνηθήκαμε την καλοπροαίρετη κριτική και προσπαθήσαμε με τον καλύτερο τρόπο να προστατεύσουμε τα οικονομικά της ένωσης μας, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τη χρόνια «ρουσφετολογική» και μικροπαραταξιακή διαχείριση που είχε γνώμονα τη δημιουργία πελατειακών καταστάσεων προς εξασφάλιση της καρέκλας του ΔΣ. Η ευθύνη για τη μη καν συζήτηση του προϋπολογισμού βαρύνει συγκεκριμένες παρατάξεις και άτομα τα οποία επιλέγοντας την τακτική της κωλυσιεργίας, ευελπιστούν να τινάξουν την ΕΣΗΕΑ στον αέρα για να προσκομίσουν παραταξιακά οφέλη στις επικείμενες εκλογές. Καλούμε τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν τις πρακτικές αυτές και να πιέσουν για τη ψήφιση σύντομα του προϋπολογισμού και απολογισμού, προκειμένου να γίνει κανονικά η τακτική συνέλευση η οποία πρέπει και να αποφασίσει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών μέσα στον Μάιο.Εμείς θα συνεχίσουμε ούτως ή άλλως να δίνουμε αγωνιστικό παρόν εντός και εκτός ΔΣ σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο κλάδος και συνολικά οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.