ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η σύλληψη του Α. Γ. Κουρή και τα ερωτήματα για τη στάση του (συνέταιρου) Χατζηνικολάου

Oι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων, η σύλληψη του Ανδρέα Γ. Κουρή και η ανακοίνωση των υπόλοιπων καναλαρχών που ζητούν την παρέμβαση του ΕΣΡ, για την επιστροφή της συχνότητας του "902 TV" στο δημόσιο, συνθέτουν ένα σκηνικό που ενδεχομένως να χαλάσει την τόσο καλή... φιλία και συνεργασία που έχουν οι δύο συνέταιροι στον Όμιλο Real (Κουρής - Χατζηνικολάου).
Διαβάσαμε σε «mediaκο» ιστότοπο, που ανέβασε την είδηση για το tweet του Nίκου Χατζηνικολάου το οποίο έλεγε ότι η υπόθεση αφορά το Alter. Ότι ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος/μεγαλοεκδότης, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη Ανδρέα Κουρή «δεν κρύφτηκε, ενώ το θέμα "έπαιξε" σε όλα τα μέσα του Ομίλου», σύμφωνα πάντα με το σχόλιο - αβαντάρισμα στο μεγαλοδημοσιογράφου, από.. το εν λόγω μπλογκ.
 Εμείς σαν πιο... ψυλλιασμένοι θα αναλύσουμε το κατά πόσο ο μεγαλοδημοσιογράφος «δεν κρύφτηκε» ή το κατά πόσο με τη στάση του θυμίζει... στρουθοκάμηλο.
 Πολλοί θα διακρίνουν ότι ο Χατζηνικολάου με όσα ΔΕΝ είπε «νίπτει τας χείρας του» και αφήνει τη δικαιοσύνη να κάνει τη βρώμικη δουλειά, προκειμένου να «ξεφορτωθεί» τον Ανδρέα Κουρή, αφού όπως σας είχαμε γράψει πριν καιρό «οι δύο συνεταίροι τα έχουν σπάσει και οι λόγοι που είναι ακόμα μαζί, έχουν να κάνουν με...την συνιδιοκτησία στον Όμιλο Real και μόνο».
Όντως ο Χατζηνικολάου "δεν κρύφτηκε" αφού επί της ουσίας με την απάντηση του... δεν είπε τίποτα. Το "τιτίβισμα" του είναι αποστασιοποιημένο και ουσιαστικά λέει: "Για το ALTER είναι οι κατηγορίες, όχι για το REAL, καθήστε να δούμε ρε παιδιά...άντε σας αφήνω τώρα γιατί έχω να κλείσω και την ύλη της εφημερίδας".
Η απάντηση δεν θυμίζει σε τίποτα το Χατζηνικολάου που ένα χρόνο πριν απηύθυνε ραδιοφωνικό μήνυμα στους εργαζόμενους του ALTER: "Μην ρίχνετε ευθύνες στο Γιώργο Κουρή, αφού για την οικονομική διαχείριση του ALTER, φταίει μόνο ο Γιαννίκος, βάλτε πλάτη να ξανανοίξει το κανάλι". Αλλά και το Χατζηνικολάου που κάποτε απάντησε σε σχετική ερώτηση εργαζόμενου ALTER, στο Twitter: "Το έχω πει εδώ και μήνες η υπόθεση ALTER, έχει κλείσει για μένα, εδώ και μήνες".
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η σαφέστατη υπεκφυγή στο να πάρει θέση δεν θυμίζει σε τίποτα την περίφημη "ελευθερία λόγου που παρέχει ο Κουρής, σε αντίθεση με άλλους καναλάρχες", όπως δήλωνε κάποτε ο ίδιος ο Χατζηνικολάου.
Και μη βιαστείς φίλε αναγνώστη να ρωτήσεις: "Μα καλά τι μας λες πάλι; Το ότι η είδηση έπαιξε σε όλα τα μέσα του Ομίλου χωρίς λογοκρισία, δε σου αρκεί;". Γιατί κάπου εδώ θα απαντήσω: "Αν σχεδιάζεις με κάποιο φίλο σου να ανοίξεις παιδικό σταθμό και ξαφνικά η Ένωση Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών βγάλει ανακοίνωση (προφανώς για να μη τους κλέψεις την πελατεία -διαφημιστική πίτα στην περίπτωση μας) και σε κατηγορεί ότι ο συνεταίρος σου έχει κατηγορηθεί για...παιδεραστία, πως θα αντιδρούσες;"
Η λογική λέει ότι ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, θα έδινε "τροφή για τα θηρία" τον...παιδεραστή συνέταιρο του. Προκειμένου να "καθαρίσει το όνομα του" και να..."προκόψει" μόνος του.

Κάτι τέτοιο θα σκέφτηκε και ο Χατζηνικολάου, αφού η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, όχι μόνο ζητάει επιτακτικά την παρέμβαση του ΕΣΡ, για να επιστραφεί η άδεια του "902 TV". Αλλά πολύ περισσότερο, κάνει λόγο ότι στο παζάρι για τον "902 TV", δεν...παίζει μπάλα ο Χατζηνικολάου μόνος του, αλλά με την αρωγή προσώπου που σύμφωνα με την ανακοίνωση: "Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά μάλιστα ενέχονται σε χρεωκοπία άλλου τηλεοπτικού σταθμού και ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και με προσωρινή στέρηση της ελευθερίας τους". Δηλαδή,...ο Ανδρέας Κουρής.

Μήπως τελικά αυτή η εξέλιξη να είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Χατζηνικολάου, "να μην κρυφτεί" (όπως έγραψε ο συγκεκριμένος ιστότοπος) και να πει στον Κουρή ότι ήρθε ο καιρός να "χωρίσουν τα τσανάκια τους;".
 Αν και είναι πολύ νωρίς να διεξαχθούν συμπεράσματα, ωστόσο το γεγονός ότι η σύλληψη Ανδρέα Κουρή, έπαιξε σε όλα τα μέσα του Ομίλου, ενώ το θέμα έγινε γνωστό από το tweet, που ανέβασε πρώτη η δημοσιογράφος του Real (και πρώην ALTER) Νάντια Αλεξίου, να ενισχύει τις παραπάνω εκτιμήσεις...
Όλα αυτά όμως, θα δούμε κατά πόσο θα επαληθευτούν, τις επόμενες πολύ καθοριστικές ημέρες....

Υ.Γ: Λέγεται ότι η  σύλληψη Ανδρέα Κουρή, ήταν γνωστή από τις αρχές Νοέμβρη, όταν μέλος της ΕΣΗΕΑ, είχε εκμυστηρευτεί σε εργαζόμενους του ALTER, τα όσα θα ακολουθήσουν σχετικά με τον Ανδρέα Κουρή. Την περίοδο δηλαδή, που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα, στις σχέσεις των δύο συνεταίρων...

-από το μπλογκ Presarismenos