ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η αιφνιδιαστική(;) πτώχευση του Δ. Ρίζου που ζητά και έξοδα διατροφής!

Με ελαφρά πηδηματάκια ετοιμάζεται να την κάνει ο δημοσιογράφος-εκδότης Δημήτρης Ρίζος από τον Αδεσμευτο Τύπο όπου οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καθώς έχουν να πληρωθούν περισσότερο από πέντε μήνες.
Αυτά έγραφαν προ ημερών οι zoornalistas και ήρθαν τα γεγονότα να μας επιβεβαιώσουν. Οπως γράφει η Mατίνα Παπαχριστούδη στο greektv-com εν μέσω διάφορων διαρροών και πληροφοριών, οι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου» εντάχθηκαν σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.
Διαπίστωσαν επίσης χριστουγεννιάτικα πως τα κομπιούτερ από τα γραφεία τους έκαναν φτερά! Και λίγες μέρες μετά, ενώ διάβαζαν πως ο "Αδέσμευτος Τύπος" θα επανακυκλοφορήσει ως "παραπολιτική εφημερίδα" και ο εκδότης του θα είναι.. σχολιαστής στον Ελεύθερο Τύπο, ήρθε η πραγματική είδηση. Η οποία και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Στις 28 Δεκεμβρίου κατατέθηκε αίτημα πτώχευσης της εκδοτικής εταιρείας του "Αδέσμευτου Τύπου" Μακεδονικές Εκδόσεις με τις υπογραφές των Δημήτρη Ρίζου και Σπύρου Κλαδά. Η αίτηση πτώχευσης συζητήθηκε στις 2 Ιανουαρίου και η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου ορίζει να μην υπάρξει καμία παρέμβαση στην επιχείρηση υπέρ όσων έχει οφειλές, με εξαίρεση τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Ο Δ. Ρίζος ζητά τη λύση της επιχείρησης εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, της αδυναμίας καταβολής δεδουλευμένων, την επίσχεση εργασίας, τις απεργίες, κ.λ.π. Υποστήριξαν πως η επιχείρηση έχει οφειλές ύψους 7 εκατ. ευρώ ενώ της οφείλουν 1,3 εκατ. ευρώ. Ζήτησε μάλιστα μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου να συνεχιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, προφανώς για να συνεχίζει τις εισπράξεις επί των οφειλόμενων σε αυτήν. Ζήτησε ακόμη να επιδικαστεί στους νομίμους εκπροσώπους και των οικογενειών τους έξοδα διατροφής!

(Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την ομάδα face book των εργαζομένων του Αδέσμευτου).

Η γενική συνέλευση τους πραγματοποιείται στις 7 Ιανουαρίου στην ΕΣΗΕΑ και στη δίκη που έγινε οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ εκπροσωπήθηκαν.
Θυμίζουμε ότι ο εκδότης τους χρωστάει μισθούς 5 μηνών και δεν εφαρμοζόταν η Συλλογική σύμβαση εργασίας από το 2008.