ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Κ. Γιαννακίδης: Να μας πει ο Λυμπέρης -αν ξέρει- τι θα κάνει με τον Best


 O Citizen Κώστας Γιαννακίδης γράφει για τις εξελίξεις στον ραδιοσταθμό Best 92,6 μετά τις ανακοινώσεις ότι η Liberis Publications αναγκάζεται να τερματίσει τη λειτουργία της:

Οι ηχολήπτες του Best κατέρχονται, δικαίως, από Δευτέρα σε πενθήμερη απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που μας οφείλει η ιδιοκτησία-τέσσερις μισθοί. Και με δεδομένη την εξέλιξη του ομίλου Λυμπέρη, που ελέγχει εταιρικά τον Best, είναι αμφίβολο με ποιο καθεστώς θα συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός. Θυμίζω ότι οι σταθμοί δεν κλείνουν γιατί τότε ο επιχειρηματίας θα πρέπει να επιστρέψει την άδεια στο κράτος.
Ωστόσο η εταιρία στην οποία ανήκει ο Best (και ο VFM) είναι επιβαρυμένη με χρέη που καθιστούν δυσχερή τη θέση της. Μένει να μας πει ο επιχειρηματίας τι.. σκοπεύει να κάνει-αν ξέρει και έχει αποφασίσει και ο ίδιος.
Στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκομαι τώρα, μας είπαν ότι η πτήση θα έχει καθυστέρηση. Συνεπώς δεν ξέρω αν θα προλάβω να είμαι αύριο, έστω για λίγο στο μικρόφωνο. Ελπίζω ο Best να σωθεί με τη σημερινή του μορφή, να μην καταλήξει μία συχνότητα με απρόσωπη μουσική. Και δεν το λέω μόνο επειδή εργάζομαι εκεί. Ο Best κατά τη γνώμη μου είναι πολιτιστικό αγαθό, είναι τάση και μέσο έκφρασης για ένα κομμάτι της κοινωνίας που βλέπει και ακούει αλλιώς. Και έτσι σκέφτομαι ότι αν πεθάνει ο Best, αυτό το κομμάτι της κοινωνίας ίσως γεννήσει κάτι άλλο.


Το Αθηνόραμα συνεχίζει και χωρίς τον Λυμπέρη

Την ίδια ώρα η εκδότρια του περιοδικού «Αθηνόραμα» Άννη Ηλιοπούλου με επιστολή της ξεκαθαρίζει σχετικά για τις εξελίξεις στις Εκδόσεις Λυμπέρη:

Με μεγάλη μας λύπη παρακολουθούμε τις εξελίξεις στις «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.», εταιρεία με την οποία συνδεόμαστε μετοχικά για 12 έτη. Δεδομένου ότι οι εν λόγω εξελίξεις πιθανόν να δημιουργήσουν σύγχυση και απορίες σχετικά με την επίδραση που μπορεί να έχουν στην πορεία της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε., οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
·Η Δέσμη είναι μία απολύτως αυτόνομη και διακριτή εταιρεία, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν οι «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.»
·Το management της Δέσμης είναι αυτόνομο και δεν επηρεάζεται από τη συμμετοχή των εκδόσεων Λυμπέρη στο μετοχικό κεφάλαιο.
·Η διοίκηση, διαχείριση και λειτουργία της Δέσμης εξακολουθούν να ασκούνται κανονικά και ανεξάρτητα από τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.»
·Οι χρηματοοικονομικές, εμπορικές και διοικητικές δραστηριότητες της Δέσμης είναι αυτόνομες και πλήρως ανεξάρτητες, άρα και μη επηρεαζόμενες από οποιαδήποτε εξέλιξη στις «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.»
·Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δέσμη Εκδοτική Α.Ε., παρά τη δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, είναι μια απόλυτα υγιής οικονομικά εταιρεία, η οποία έχει μηδενικό δανεισμό από τις τράπεζες, μηδενικές οφειλές σε δημόσιους οργανισμούς και δεν έχει ποτέ καθυστερήσει τις κάθε είδους πληρωμές της είτε προς το προσωπικό είτε προς τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.
Ελπίζουμε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι μέτοχοι όσο και οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη. Σε ό,τι μας αφορά, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις δραστηριότητές και τη λειτουργία μας και αντιμετωπίζουμε με εμπιστοσύνη το μέλλον.
Για την Δέσμη Εκδοτική Α.Ε.
Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος
Άννη Ηλιοπούλου