ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Μην ξεχνάτε τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί η «Εφημερίδα των Συντακτών»


 Εφτασε η μεγάλη μέρα για την Εφημερίδα των Συντακτών. Οπως πολλοί άλλοι, ανυπομονούμε κι εμείς να δούμε το φύλλο να κρέμεται στα περίπτερα.
Η ημέρα κυκλοφορίας, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, του πρώτου φύλλου της εφημερίδας συμπίπτει με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και κάποιοι το θεωρούν σημαδιακό. Το κακό βέβαια είναι οτι η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη αλλά όπως λένε οι συντελεστές της «οι αναγνώστες θα μπορέσουν να δουν και να μελετήσουν καλύτερα το πρώτο φύλλο και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».
«Η Εφημερίδα των Συντακτών θα χαρακτηρίζεται από απόλυτη ανεξαρτησία, πολυφωνία και αυτονομία» είπε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής της, Νικόλας Βουλέλης που επεσήμανε: «Η πολυφωνία κατοχυρώνεται και εξασφαλίζεται μέσα από τη συνεργατική, συνεταιριστική μορφή οργάνωσης της εφημερίδας, που..
ανήκει και ελέγχεται από το σώμα των εργαζομένων σε αυτήν. Άλλωστε, αυτοί, δηλαδή τα μέλη του συνεταιρισμού, συνεισέφεραν το κεφάλαιο, στο οποίο στηρίζεται στο εγχείρημα και η γενική συνέλευση των μελών του συνεταιρισμού είναι εκείνη που εκλέγει τα μέλη της διευθυντικής ομάδας της εφημερίδας».
 Ο διευθυντής σύνταξης Σταμάτης Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της Εφημερίδας των Συντακτών, τόνισε ότι αυτή στηρίζεται στα χρήματα όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα και στις προκαταβολές από διαφημίσεις. «Αυτό που θα βγει τη Δευτέρα, είναι η πρώτη δοκιμή μιας μεγάλης προσπάθειας. Η εφημερίδα κάθε μέρα θα βελτιώνεται και θα γίνεται πιο συμμετοχική. Εύχομαι να πετύχει για να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους συναδέλφους» είπε χαρακτηριστικά ο Νικολόπουλος δίνοντας το στίγμα της νέας εκδοτικής προσπάθειας.
Θυμίζουμε ότι η νέα εφημερίδα εκδίδεται από τον «συνεταιρισμό εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», τον οποίο συγκροτεί ομάδα από πρώην εργαζόμενους (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς)  της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» αλλά και από άλλους άνεργους του χώρου.