ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Υποχώρηση Καμπύλη στον 9,84 – Γιατί δεν τον εμπιστεύεται η ΕΣΗΕΑ


Προφορική διαβεβαίωση έδωσε ο γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού «ΑΘΗΝΑ 9,84» , για αποκατάσταση της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά. Ο Τάκης Καμπύλης, κατάπιε τον «εγωισμό» του και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δ. Τρίμη ότι η Θωμά θα επιστρέψει στη θέση, που κατείχε προτού απολυθεί. Κατόπιν τούτου η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει την 24ωρη απεργία στον «ΑΘΗΝΑ 9,84».
Η ΕΣΗΕΑ ωστόσο δείχνει να μην εμπιστεύεται τον Καμπύλη καθώς, όπως αναφέρει, παραμένει σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για την άμεση υλοποίηση της προφορικής δέσμευσης του Γενικού Διευθυντή του σταθμού.
Η Ενωση επισημαίνει ότι η τήρηση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας είναι υποχρέωση και καθήκον του δημοσιογράφου και ως εκ τούτου εξακολουθεί να θεωρεί ότι.. η συμπεριφορά του Τάκη Καμπύλη παραβιάζει τα όσα ο Κώδικας Δεοντολογίας ορίζει.
Είχε προηγηθεί ψήφισμα των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό με το οποίο ζητούσαν την επιστροφή της δημοσιογράφου στην εργασία της και την υπογραφή εκ μέρους της επανορθωτικού κειμένου για τον Τάκη Καμπύλη (…«Εκφράζω την επιθυμία μου να συνεχίζω να συνεργάζομαι σε κλίμα ομαλότητας με τον Γενικό Διευθυντή κ. Τάκη Καμπύλη, τον οποίο παρά τα όσα συνέβησαν εκτιμώ ως επαγγελματία και συνάδελφο και εκφράζω τη λύπη μου για την ένταση που δημιουργήθηκε»…)
** Ανεστάλη και η απεργία των δημοσιογράφων (όσων έχουν απομείνει) στο ραδιόφωνο του «FLASH 96» έπειτα και από τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία με προσωρινή διαταγή επιδικάζεται μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους.