ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Φώτης είναι πονηρός!..


- Κόβει ένα εκατομμύριο από τις αμοιβές των στελεχών του
- Στο μισό τα επιμίσθια 
- Εκβιάζει και παζαρεύει για σαράντα εως ογδόντα απολύσεις!

Τελικά στο συγκρότημα του Μπόμπολα δεν θα γίνει μόνο μείωση 50% στα επιμίσθια. Θα γίνουν και πολλά άλλα, τα οποία ο Φώτης Μπόμπολας δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανακοινώσει στην εκπρόσωπο των συντακτών όταν αυτή πήγε να διαμαρτυρηθεί για τα επιμίσθια.
Το σχέδιο του εκδότη μετά την επιβολή της απλήρωτης εργασίας στο ραδιόφωνο του Sentra FM για να μην ξεχνιόμαστε, περιλαμβάνει:
- Περικοπή ενός εκατομμυρίου ευρώ από τις αμοιβές για τα στελέχη της εταιρείας (δηλαδή πόσα τους δίνει;)
- Περικοπή 50% από τα επιμίσθια
- Απολύσεις, εθελούσιες αποχωρήσεις τις λέει, 40 εργαζομένων. Με δίλημμα πάλι. Ή θα φύγουν οικειοθελώς 40 άτομα, 20 δημοσιογράφοι 20 διοικητικοί με τις αποζημιώσεις τους σε δόσεις και μείωση ποσού κατά 5%. Ή θα απολυθούν, στη διάρκεια του 2013, 80 εργαζόμενοι. Διαλέξτε.
Στο μεταξύ το πρώτο δίλημμα που τέθηκε στη γενική συνέλευση (την Πέμπτη) και..
προκάλεσε το μεγάλο χαμό συναδελφοφαγίας( ή μείωση 5% στους μισθούς όλων ή μείωση 50% στα επιμίσθια) αποδεικνύεται τελικά στάχτη στα μάτια των διχασμένων και ηττημένων δημοσιογράφων. Γιατί ο επιχειρηματίας απλά δεν μπορεί να παρουσιάσει 3η κατά σειρά ατομική σύμβαση στη διάρκεια ενός, ενάμιση έτους. Μόλις παρέλθει η προθεσμία, ποιος ξέρει πόση μείωση θα ζητήσει. Απ΄όλους.
Όλα τα παραπάνω μέτρα εντάσσονται στο σχέδιο "επιβίωσης" τις εταιρείας για το 2013, ήτοι να κοπούν 3 εκατομμύρια ευρώ στο κόστος λειτουργίας. Το οποίο θα προέλθει όπως και οι προηγούμενες περικοπές από τους εργαζόμενους.
Λογικό. Χαζός είναι να κόψει απ΄αλλού αφού κανείς δεν αντέδρασε, κανείς δεν αντιδρά, κανείς δεν θα αντιδράσει;
Πως το είχαν πει στην ΕΣΗΕΑ όταν συζητούσαν πρόταση για απεργία στον Sentra για την απλήρωτη εργασία; Να ρωτήσουμε πρώτα και τους συνάδελφους. Θέλουν απεργία; Μπα, γιατί να θέλουν απεργία. Μέχρι να κοπεί ο μισθός τους και να γίνει 500- 800- 1000 ευρώ μεικτά για όλους που θα εργάζονται σε όλα τα Μέσα, για όλες τις εκδόσεις, υπάρχει ακόμη καιρός.
-από το greektv-com