ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αρχισαν από τώρα οι διαρροές για αλλαγές σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Τι θα γίνει με τα «ορφανά» της κυβερνητικής ενημέρωσης

Ακόμη δεν πρόλαβε να ορκιστεί η κυβέρνηση και άρχισε η ονοματολογία σχετικά με το ποια στελέχη θα «φύγουν» από τα δημόσια (κρατικά) Μέσα Ενημέρωσης  και ποιοι θα τους αντικαταστήσουν.
Ηδη έχει ξεκινήσει έντονο παρασκήνιο και υπόγειες διαβουλεύσεις για αλλαγές προσώπων στην ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ετσι για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ υπάρχουν διαρροές και ακούγονται τα ονόματα των δημοσιογράφων Γιώργου Κουβαρά (του Ελ. Τύπου και του Kontra) και Γιώργου Βλαβιανού (του ΑΝΤ1). Σημειώνεται ότι στα υπέρ και των δύο είναι η πολύ καλή σχέση που είχαν και έχουν με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη.
Στο ΑΠΕ προς το παρόν ουδείς φέρεται διατεθειμένος να «ακουμπήσει» τον Ηλία Μάτσικα αν και ακούγονται τα..ονόματα του Πέτρου Τρουπιώτη και του Μανώλη Κοττάκη για διευθυντικές θέσεις.
Σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν πολλές ενστάσεις κι επιφυλάξεις ενώ κάποιοι λένε πως οι διαρροές γίνονται από το περιβάλλον των ενδιαφερόμενων. Ας μην ξεχνάμε ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει και θα μετρήσει πολύ η γνώμη του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Υ.Γ: Ένα σοβαρό ερώτημα που ανακύπτει είναι το τι θα γίνουν τώρα τα «ορφανά» της κυβερνητικής ενημέρωσης (επί Παπαδήμου και Πικραμένου) όπως ο Παντελής Καψής, ο Δημήτρης Τσιόδρας και ο Τάκης Τσιμπούκης. Η ιστορία πάντως έχει δείξει ότι κανείς δεν πάει χαμένος…