ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Απεργιακό φύλλο με την άδεια της Μάνιας και το όνομα «Ελευθεροτυπία»

Πριν λίγες ημέρες αναρωτιόμασταν τι φύλλο θα βγάλουν αυτό το Σάββατο (παραμονές εκλογών) οι εργαζόμενοι της Μίνωος.
Την απάντηση δίνει ο νομικός εκπρόσωπος της Χ. Κ. Τεγόπουλος, ο οποίος κατά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι η εργοδοσία επιτρέπει την έκδοση απεργιακού φύλλου με το όνομα «Ελευθεροτυπία» και μάλιστα δίνει το Α.Φ.Μ της εταιρείας για την έκδοση του φύλλου. Ο εκπρόσωπος της Μάνιας Τεγοπούλου δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Α. Ρουπακιώτη για το αν και πότε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα και παρέπεμψε στο εγγύς μέλλον αναφέροντας ότι μπορεί να εξοφληθεί ένας μισθός. Κατά την τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία που είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) γνωστοποιήθηκε ότι η Χ Κ Τεγόπουλος θα καταθέσει και πάλι αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα…
Σχετικά με το ποια Ελευθεροτυπία θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 16 Ιουνίου, διαφωτιστική ήταν και η επιστολή του δημοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη που..αναρτήθηκε στις «Τυπολογίες» και ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα:
«(…) Στο μεταξύ οι 160 και πλέον συντάκτες που συμφώνησαν στην έκδοση του «απεργιακού(;)» φύλλου της "Ε" είναι έτοιμοι να συστήσουν τη νέα εφημερίδα στους αναγνώστες το Σάββατο με τον τίτλο -αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά- «Ελευθεροτυπία». Χωρίς η ιδιοκτησία να έχει -μέχρι στιγμής- στραφεί εναντίον τους. Με το Internet ελεύθερο (άρα κάποιος πλήρωσε τον πάροχο;) και τα γραφεία στο κτίριο της Μίνωος ανοιχτά. Με τους εργαζόμενους χωρίς σχεδόν καμία ελπίδα να πάρουν από τη Μάνια Τεγοπούλου τα δεδουλευμένα τους, ελπίζοντας στη "μοιρασιά" από τα έσοδα πωλήσεων του φύλλου(…)».
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή Παντελάκη στις «Τυπολογίες» που απαντούσε σε ανάρτηση του site Κουρδιστό Πορτοκάλι, για τις εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία και την απόφαση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων.