ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Εκτός ΕΣΗΕΑ η Εύα Αντωνοπούλου της Oral B και του Head & Shoulders

Τιμωρήθηκε από το πειθαρχικό με διαγραφή εξι μηνών από τα μητρώα της Ενωσης Συντακτών

Για έξι μήνες διεγράφη η τηλεπαρουσιάστρια Εύα Αντωνοπούλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Εναντίον της Αντωνοπούλου είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, επειδή η συγκεκριμένη συμμετείχε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις της οδοντόβουρτσας «Oral B», καθώς και του σαμπουάν «Head & Shoulders». Η συμμετοχή της αυτή είναι αντίθετη από ότι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει: «Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».
Απολογούμενη ενώπιον του Π.Π. Συμβουλίου, η Εύα Αντωνοπούλου, είχε υποστηρίξει ότι τότε που δέχτηκε την πρόταση για το διαφημιστικό δεν ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και είχε και οικονομικές δυσκολίες. H Αντωνοπούλου στην απολογία της είπε..αναλυτικά:
«Να σημειώσω καταρχήν, ότι την περίοδο που δέχθηκα την πρόταση για να κάνω αυτό το διαφημιστικό, δεν ήμουν μέλος της ΕΣΗΕΑ γιατί εκείνο το χρονικό διάστημα δεν είχα συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να γίνω μέλος, ενώ δούλευα 10 χρόνια με μπλοκάκι, και δεν γνώριζα αν η διοίκηση του «Σκάϊ» θα με προσλάβει, ώστε να πληρώ τις προϋποθέσεις για να δώσω εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ. Την αποδέχθηκα την πρόταση, δεδομένης της οικονομικής δυσκολίας και συγκυρίας της κρίσης, που η πλειοψηφία των εργαζομένων αισθάνεται, έτσι κι εγώ, αισθάνομαι μια ανασφάλεια, λόγω της κατάστασης της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, που πλήττει τον κλάδο των δημοσιογράφων. Δεν γνώριζα την απαγορευτική διάταξη του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, καθώς δεν ήμουν μέλος της ΕΣΗΕΑ εκείνη την περίοδο. Τώρα πια, που γνωρίζω το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, δεν θα αποδεχόμουν καινούργια πρόταση για διαφήμιση».