ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ελεημοσύνη αντί μισθών στην TCT Media Group και στις Εκδόσεις Λυμπέρη


Σαν να μην έφταναν οι απολύσεις, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και η καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας που έχουν επιβάλει ετσιθελικά οι εργοδοσίες στην «TCT Media Group» (περιοδικά BEAUTÉ, MAISON & DÉCORATION, MARIAGES και εκδόσεις ετήσιων οδηγών) και στις Εκδόσεις Λυμπέρη (εκδίδουν πληθώρα τίτλων περιοδικών), το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επιλέξει αντί μισθού να καταβάλουν «έναντι» στους εργαζόμενους δοκιμάζοντας περαιτέρω τις αντοχές και την αξιοπρέπειά τους.
Σε ότι αφορά την «TCT Media Group» η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) καταγγέλλει την προκλητική αδιαφορία της εκδοτικής εταιρείας TCT Media Group για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζομένους της, τους τελευταίους μήνες.
Τα δύο τελευταία χρόνια η TCT Media Group δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων της με συνεχείς μειώσεις αποδοχών, μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία, η οποία μάλιστα σε ορισμένες χρονικές περιόδους έχει επιβληθεί χωρίς την τήρηση..των νομίμων προϋποθέσεων (διαβούλευση κ.λπ.) και πολλές απολύσεις, έχοντας ως σύνθημα τη φράση «όποιος αντέχει μένει, όποιος δεν αντέχει, φεύγει».
Τελευταίο κατόρθωμα, η καταβολή «ελεημοσύνης» 200-300 ευρώ μηνιαίως, έναντι μισθοδοσίας, τους τελευταίους μήνες, αν και η εταιρεία είναι μέσα στο club των ισχυρών του ΣΕΠΤ και έχει περιοδικά με εξασφαλισμένη διανομή μέσα από εφημερίδες υψηλής κυκλοφορίας.
Σε ότι αφορά τις «Εκδόσεις Λυμπέρη», σύμφωνα με τη συνδικαλιστική παράταξη "Παρατύπως", μετά από τρεις μειώσεις μισθών (τέσσερις για τους υψηλόμισθους και... άγνωστος αριθμός για τους εξωτερικούς συνεργάτες) και μπαράζ απολύσεων, οι εργαζόμενοι υφίστανται ήδη αυτό το οποίο υποτίθεται θα απέτρεπαν οι μειώσεις: την πληρωμή με έναντι!
Συγκεκριμένα, από το μισθό Απριλίου έχει μέχρι στιγμής καταβληθεί μόνο το 40% και ενώ τους έχει επιβληθεί εκ περιτροπής εργασίας.


-πηγή: katalipsiesiea