ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Στον Alpha επιδιώκουν τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού


Tη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού επιδιώκει η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA με την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του Τ/Σ «ALPHA», η οποία στοχεύοντας στη φαλκίδευση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των δημοσιογράφων, αλλά και στην υπονόμευση του συνδικαλιστικού δικαιώματος.
Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί μονόδρομο την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, η οποία είναι η μόνη που διαφυλάσσει τα εργασιακά δικαιώματα, και καλεί την εργοδοσία του Τ/Σ «ALPHA» να σταματήσει κάθε προσπάθεια δημιουργίας επιχειρησιακού σωματείου. Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία του Τ/Σ «ALPHA» να πάψει να ασκεί ψυχολογική βία στους εργαζόμενους, επιτείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στην αντίθετη περίπτωση, η ΕΣΗΕΑ θα..χρησιμοποιήσει κάθε δικαστικό και νόμιμο μέσο, που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να διασφαλίσει τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.