ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Αρχοντας, ο Αρχιεπίσκοπος και ο πολιτευτής...


Ο Σταύρος Ψυχάρης ανέκαθεν ήταν θρήσκος και θεοσεβούμενος. Πολλοί θυμούνται πως τέτοιες ημέρες -όταν ακόμη κατοικοέδρευε στη Χρ. Λαδά- πεταγόταν με τη φρουρά του μέχρι τον Αγιο Γεώργιο Καρύκη να ανάψει ένα κεράκι. Μάλιστα προτιμούσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών γιατί όπως έλεγε αγαλλίαζε η ψυχή του «από τους υπέροχους ύμνους που ακούγονταν από τους ψαλτάδες».
Σήμερα ο Αρχοντας Πρωτονοτάριος Ψυχάρης εξακολουθεί να σέβεται την Εκκλησία και τους ιερούς θεσμούς της. Για αυτό πήρε τον γιο του τον Ανδρέα και τον πήγε στην Αρχιεπισκοπή προκειμένου να λάβει την ευλογία του προκαθήμενου της Εκκλησίας.
Βλέπεται η εκλογική μάχη στην Α΄ Αθηνών προβλέπεται δύσκολη και οι ευλογίες της Εκκλησίας μεταφράζονται (ακόμη) σε χιλιάδες ψήφους πιστών: «Αν δεν ψηφίσεις τον (ευλογημένο) Ψυχάρη ποιόν θα ψηφίσεις;»

Υ.Γ: Δεν θα σχολιάσουμε τη θητεία του εντιμολογιώτατου Σταύρου Ψυχάρη στο Αγιον Ορος, καθότι έχει κριθεί ως επιτυχημένη: «Ειργάσθη φιλοπόνως και επιτυχώς δια την πολυμερή και πολύτροπον ενίσχυσιν των σεπτών αγιορειτικών μοναχικών καθιδρυμάτων και συνέβαλεν εις την κατά πάντα εξύψωσιν του ονόματος και του κύρους της αγίας Αθωνικής Πολιτείας παγκοσμίως» είχε πει ο Βαρθολομαίος τον Ιούνιο του 2010 χειροθετώντας τον Ψυχάρη στις τάξεις των οφικιάλιων Aρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Ψυχάρης συγκεκριμένα είχε τιμηθεί με το..
οφίκιον του «Αρχοντος Πρωτονοταρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας».