ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Και για να μην ξεχνιόμαστε η Espresso δεν έκλεισε. Απεργεί!

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα του Κυριακίδη, στην Ισοτιμία και στο Κ'ερδος

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο του Τύπου συνεχίζονται καθώς οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν παράνομες απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων και γενικά παράνομες κι αντεργατικές συμπεριφορές εκ μέρους των εργοδοτών. Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» απεργούν από τις 21.00 της Πέμπτης έως τις 17.00 της Παρασκευής, με αίτημα την άμεση καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων αποδοχών τους. Με το ίδιο αίτημα συνεχίζουν την απεργία (από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου) όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και στην ιστοσελίδα «isotimia.gr». Την ίδια στιγμή οι Ενώσεις όλων των εργαζομένων αποφάσισαν την..
κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στην εφημερίδα «ESPRESSO» από τις 17.00 της Πέμπτης έως τις 17.00 της Παρασκευής με αιτήματα την άμεση ανάκληση έξι απολύσεων και την έναρξη διαβουλεύσεων για την επίλυση εργασιακών θεμάτων και την επίτευξη εργασιακής ειρήνης (ο Κυριακίδης πήγε στην ΕΣΗΕΑ;).
Και για να μην ξεχνιόμαστε η Espresso δεν έκλεισε. Απεργεί! Αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου των εργαζομένων που μας εστάλη (το δημοσιεύουμε με καθυστέρηση αλλά η ουσία δεν αλλάζει καθώς οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται):
Η “ESPRESSO” ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ. ΑΠΕΡΓΕΙ!
Οι εργαζόμενοι στην “Espresso” ενημερώνουμε τους αναγνώστες της εφημερίδας και το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό ότι η εφημερίδα δεν φθάνει στα περίπτερα από την περασμένη Πέμπτη, 22 Μαρτίου, λόγω της απεργιακής μας κινητοποίησης, που στόχο έχει την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που ήδη έγιναν και όσων έχουν προαναγγελθεί από την εργοδοσία.
Στόχος της απεργίας μας δεν είναι μόνο η διασφάλιση της εργασίας και των δικαιωμάτων μας, αλλά και της ποιότητας του εντύπου που φθάνει στα χέρια των αναγνωστών. Ελπίδα όλων μας είναι ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η καθημερινή μας επικοινωνία με τους αναγνώστες.
Παραθέτουμε το ψήφισμα που εκδώσαμε για την απεργιακή μας κινητοποίηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ “ESPRESSO”
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην “Espresso” αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη 28 Μαρτίου, ομόφωνα να συνεχίσουμε για έβδομη ημέρα με νέα 24ωρη απεργία την κινητοποίηση που αρχίσαμε αντιδρώντας στις ομαδικές απολύσεις συναδέλφων μας και στη συνεχή καταπάτηση βασικών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Την Τρίτη, 27 Μαρτίου, στη συνάντηση εκπροσώπων της εργοδοσίας με το Διασωματειακό Συμβούλιο στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, οι εκπρόσωποι της εταιρείας προσήλθαν χωρίς εξουσιοδότηση της ιδιοκτησίας για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, παρά μόνο για να διαβιβάσουν τελεσίγραφα.
Καλούμε την εργοδοσία να προσέλθει άμεσα σε ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο με τα Σωματεία για την ανάκληση των απολύσεων, καθώς και για όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον της έκδοσης και τις εργασιακές μας σχέσεις.