ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η Τρόικα εκθέτει τον πρωθυπουργό των εργοδοτών στο θέμα των μισθών

«H Τρόικα παροτρύνει το διάλογο που γίνεται για τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά αυτό είναι μια απόφαση που θα λάβει αποκλειστικά και μόνο η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει τεθεί από την Κομισιόν κανένα τέτοιο θέμα και δεν επιβάλλει κανένα τέτοιο μέτρο»! Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, εκθέτοντας τον ΔΟΛιο (σ.μ. τον προερχόμενο εκ του ΔΟΛ) κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή που έκανε ξανά κωλοτούμπα λέγοντας ότι το θέμα της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού είναι ενδεικτικό και πως βασικός παράγοντας για την κυβέρνηση θα είναι το προϊόν συμφωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Είναι φανερό ότι η κυβερνητική στροφή έγινε μετά τις καταγγελίες ότι ο Λουκάς Παπαδήμος προσπαθεί να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντα των εργοδοτών γι αυτό και προωθεί μέτρα που προτείνουν και θέλουν να επιβάλουν αποκλειστικά οι επιχειρηματίες κι όχι οι δανειστές μας (και το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν παρεμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα).
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, έχει καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένη να..

συζητήσει μόνο το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ δεν θα δεχθεί διαπραγμάτευση για θέματα που οδηγούν σε αλλαγή όρων της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, στους οποίους περιλαμβάνονται τα δώρα, οι αυξήσεις και οι ωριμάνσεις.