ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ALTER και της Ελευθεροτυπίας

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ...

«Οι εργαζόμενοι του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» (ΕΘΝΟΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ-GOAL-SENTRA FM-ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ) εκφράζουμε την αλληλεγγύη και αγωνιστική συμπαράσταση στους εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτους συναδέλφους του ALTER και της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, που δυναμικά έχουν πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να σταθούν δίπλα στους απλήρωτους συναδέλφους μας που αγωνίζονται, αλλά και των υπολοίπων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, επίσης, απλήρωτοι ή απολυμένοι.
Ενωμένοι με αλληλεγγύη μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα!
Το 2012 να είναι μια Καλή Χρονιά... με ουσιαστικές λύσεις των εργασιακών προβλημάτων».

...ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Συνάδελφοι του Άλτερ και της Ελευθεροτυπίας. Πήραμε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε ένα ποσό υποστήριξης και αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα που δίνετε. Σας το παραδίνουμε με το εξής μήνυμα:
Η αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων και ευρύτερα των εργαζομένων (και των ανέργων) αποτελεί..μια πολύτιμη πράξη, με υλικό όσο και ηθικό – πολιτιστικό αντίκρισμα. Το μήνυμά μας είναι ότι κανείς εργαζόμενος να μην είναι μόνος στην κρίση.
Η αλληλεγγύη μας δεν υποκαθιστά, αλλά ενισχύει την διεκδίκηση (από την εργοδοσία και την κυβέρνηση) των δικαιωμάτων των συναδέλφων που μένουν απλήρωτοι ή απολύονται. Τα ιδιαίτερα προβλήματά τους πρέπει να δει και η ΕΣΗΕΑ και να ενεργοποιηθεί ανάλογα.
Είναι φανερό ότι η δική μας συμβολή είναι μικρή μπροστά στις ανάγκες εκατοντάδων απλήρωτων για μήνες συναδέλφων. Είναι όμως ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν κοιτά ο καθένας την πάρτη του, αλλά στηρίζει τον διπλανό του.
Οι συντάκτες της εφημερίδας Καθημερινή»