ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Να μην πληρώσουν το χαράτσι οι άνεργοι δημοσιογράφοι

Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ)

Προς τους Πρόεδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών
Γιώργο Σαββίδη
και τους προέδρους των Ενώσεων Συντακτών:
ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη
ΕΣΗΕΜ-Θ Μόσχο Βοϊτσίδη
ΕΣΗΕΘ-ΣΕ-Ε Χρήστο Μπεχλιβάνο
ΕΣΠΗΤ Γιάννη Πλαχούρη

Αγαπητοί συνάδελφοι
Αυτές τις ημέρες συντελείται μια κατάφορη αδικία κατά των ανέργων συναδέλφων μας. Παρότι μετά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις μας ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύθηκε πως και οι άνεργοι δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι άνεργοι που έχουν ενταχθεί στον ΟΕΑΔ δεν θα κατέβαλαν το "τέλος αλληλεγγύης" και το «τέλος ακίνητης περιουσίας», εντούτοις υπήρξε αιφνιδιαστική ανατροπή των εξαγγελιών. Με νεώτερη υπουργική..απόφαση -όπως χαρακτηριστικά δηλώθηκε σε συναδέλφους μας από εφοριακούς υπαλλήλους- του χαρατσιού δεν εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που βιώνουν τον Γολγοθά της ανεργίας, παρά μόνο εκείνοι που ανήκουν στον ΟΑΕΔ.
Αγαπητοί πρόεδροι,
θεωρούμε πως πρόκειται για πρωτοφανή και εξόφθαλμη παραβίαση κάθε κανόνα ηθικής και δικαίου. Καλούνται άνθρωποι που δεν διαθέτουν παρά άδηλο μέλλον να πληρώσουν κεφαλικούς φόρους.
Η απάντηση των Ενώσεων Συντακτών επιβάλλεται να είναι δυναμική, προκειμένου να αντιληφθούν ορισμένοι μεγαλοσχήμονες, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αξιωματούχοι, πως δεν μπορούν να παίζουν με τις τύχες των ανθρώπων, για την επικράτηση των αριθμών.
Οι συνάδελφοι επουδενί δεν επιτρέπεται να πληρώσουν το περιβόητο τέλος.
Από κοινού, με πρωτοπόρα την Ομοσπονδία μας, πρέπει να διεκδικήσουμε με νέα ρύθμιση να αρθεί η πρωτάκουστη απόφαση. Κι αν δεν εισακουστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη στηρίζοντας τους ανέργους συναδέλφους μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Απόστολος Βουλδής

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ζώης Μαρίνος