ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΟΣ και ΜΜΕ...

Του Γιάννη Παντελάκη

Για δύο λόγους συζητείται η χώρα μας σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας εκτενή δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Ο πρώτος είναι ο γνωστός εδώ και δύο χρόνια: η οικονομική κρίση και όλα όσα τη συνοδεύουν. Ο δεύτερος είναι ένας καθαρά πολιτικός και αφορά τη συμμετοχή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.
Δεν σχολιάστηκε μόνο από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από πολιτικά φόρα, όπου σοσιαλιστικά ή αριστερά κόμματα της Ευρώπης αναφέρθηκαν επικριτικά στο θέμα.
Απ' όλα αυτά τα εκτενή δημοσιεύματα σταθήκαμε σ' εκείνο της «Liberation», η οποία επισημαίνει πως οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ ποτέ δεν εξοστρακίστηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ, όπως συνέβη για κάποιο διάστημα με τον Λεπέν στη Γαλλία. Και δεν έχει καθόλου άδικο η γαλλική εφημερίδα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και οι συνοδοιπόροι του, από τότε που εμφανίστηκαν στο πολιτικό σκηνικό, είχαν και εξακολουθούν να έχουν μια..σχεδόν προνομιακή (σε σχέση με την εκλογική τους επιρροή) μεταχείριση από πολλά -και κυρίως ηλεκτρονικά- ΜΜΕ.
Οι πολιτικές μπαρούφες του Καρατζαφέρη, του Αδωνη και των υπολοίπων κέρδιζαν πάντα μια καλή θέση δημοσιότητας. Οι τηλεοράσεις θεωρούσαν σχεδόν αναγκαίο να φιλοξενούν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος πέταγε... χαριτωμένες και λαϊκίστικες ατάκες, ικανές ν' αυξήσουν την τηλεθέαση.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα πρωινάδικα, αλλά και σε σοβαρές υποτιθέμενες ωριαίες εκπομπές, που είχαν βασικό καλεσμένο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Στην επώαση του αβγού του φιδιού δεν έπαιξε ρόλο μόνο το πολιτικό σύστημα, που του έδωσε χώρο, αλλά και αρκετά ΜΜΕ...
- Ελευθεροτυπία (17/11/2011)