ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Αύριο συζητείται το αίτημα για 48ωρη στην Ελευθεροτυπία

ΕΚΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης 17-11-2001 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα της συνέλευσης των εργαζομένων της Χ.Κ Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής (02-11-2011) για 48ωρη απεργία με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τριών και πλέον μηνών (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και ο Νοέμβριος μέχρι σήμερα τουλάχιστον) και να αποφασισθεί η ημερομηνία της απεργίας. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Τρίτης (15-11-2011) οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέστησαν και ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ για τις εξελίξεις, το θέμα της απεργίας δεν κατέστη δυνατό, να συζητηθεί επειδή η συνεδρίαση διεκόπη για την Πέμπτη.
Θυμίζουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ απο την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» για.. κήρυξη 48ωρης απεργίας ολων των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και το «ENET.GR».
Στο μεταξύ:
-Χθες στο ειρηνοδικείο Αθηνών εκδικάσθηκε το πρώτο "κύμα" αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων που αφορούν στους μήνες Αύγουστο - Σεπτέμβριο ενώ στις 23 Νοεμβρίου θα συζητηθεί το δεύτερο "κύμα" αιτησεων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο μήνας Οκτώβριο. Κατέθεσαν ως μάρτυρες από την μεριά των εργαζομένων ο προεδρος της ΕΤΗΠΤΑ Γ. Μυλωνάς και ο εκπρόσωπος των συντακτών. Η Χ.Κ Τεγόπουλος παρέστη με δικηγόρους στην δίκη αλλά δεν κάλεσε δικούς της μάρτυρες. Αυτό θα γίνει όπως αποφάσισε το δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη στον χώρο δουλειάς ενώπιον συμβολαιογράφου και παρουσία των δικηγόρων των δύο πλευρών. Η απόφαση αναμένεται τον επόμενο μήνα.
-πηγή: ekprosoposeleftherotypias