ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μετά τις μαζικές απολύσεις και περικοπές 20% στους μισθούς όλων των εργαζόμενων στον ΔΟΛ

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ;

«(…) Ακόμη και τις αγορές ξένων εντύπων περιορίζουμε… Χρειαζόμαστε όμως και άλλες περικοπές. Εξετάσαμε διάφορες λύσεις, αποκλείοντας καταρχήν τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. Καταλήξαμε στην απόφαση να ζητήσουμε από όλους περιορισμό των αποδοχών τους» λέει ο Σταύρος Ψυχάρης που αφού προχώρησε στις μαζικές απολύσεις στον ΔΟΛ (θρασύτατα δηλώνει το αντίθετο), τώρα μειώνει τους μισθούς κατά 20% σε όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Οι μειώσεις (θα γίνουν άμεσα από 1/12/200) ανακοινώθηκαν στους εργαζόμενους μέσω e-mail που εστάλη από την Διοίκηση…
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης καταγγέλλει κάποια μέλη του ΔΣ της Ενωσης που με την απουσία τους (ένα μάλιστα αποχώρησε από τη συνεδρίαση για να μην υπάρξει απαρτία) εμπόδισαν τη διεξαγωγη της συζήτησης για τη λήψη αποφάσεων σε κρίσιμα θέματα του κλάδου – ανάμεσά τους και οι τρόποι αντίδρασης στις μεθοδεύσεις Ψυχάρη. Το θέμα είναι ότι επιτέλους πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους και να καταγγελθούν οι συνδικαλιστές που κάνουν πλάτες στους εργοδότες. (Διαβάστε εδώ την επιστολή Τρίμη για την αδυναμία συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ).
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Ψυχάρη «προς όλους τους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη»:..
Τα άσχημα νέα προηγούνται: τα έσοδα της εταιρείας, παρά τις προσπάθειες όλων, βαίνουν συνεχώς μειούμενα.
Από το 2008 έως σήμερα τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί κατά 50% και πλέον, ενώ πτωτικές είναι και οι τάσεις των κυκλοφοριών σε ολόκληρο τον Τύπο.
Η κατάσταση που δημιουργείται απειλεί να στραγγαλίσει τα παραδοσιακά Μέσα Ενημερώσεως, ενώ και όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων η πορεία είναι ζημιογόνος.
Αλλά πιστεύουμε ότι θα επιβιώσουμε. Με θυσίες και σκληρή λιτότητα, αλλά θα επιβιώσουμε.
Για να σώσουμε όμως τα Μέσα Ενημερώσεως, δηλαδή εμάς τους ίδιους, είμαστε αναγκασμένοι να μειώσουμε άμεσα τα έξοδα τόσο ώστε να καλύπτονται από τα μειωμένα έσοδα.
Αρχίζουμε εκδοτικές μεταβολές για να έχουμε οικονομία στο χαρτί και στις εκτυπώσεις, για να απαλλαγούμε από το υπερβολικό κόστος των «δώρων» που έχουν διαλύσει τα Μέσα Ενημερώσεως στα πλαίσια ενός άκριτου και καταστροφικού ανταγωνισμού και γενικώς μειώνουμε όλα τα έξοδα – ακόμη και τις αγορές ξένων εντύπων περιορίζουμε.
Χρειαζόμαστε όμως και άλλες περικοπές. Εξετάσαμε διάφορες λύσεις, αποκλείοντας καταρχήν τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. Καταλήξαμε στην απόφαση να ζητήσουμε από όλους περιορισμό των αποδοχών τους – ελπίζουμε προσωρινό.
Από 01/12/2011 όλες οι αμοιβές μειώνονται κατά 20% με ελάχιστο όμως ύψος μισθού μετά τις περικοπές τα 1.200 ευρώ.
Η μείωση αυτή ισχύει για δύο έτη: οι αποδοχές θα επανέλθουν στα σημερινά επίπεδα εντός δύο ετών αν τα έσοδα από διαφημίσεις επιστρέψουν στα επίπεδα των ετών 2008-2009.
Ανεξαρτήτως αυτού, εάν υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ η εταιρεία θα την αποδεχθεί και θα αναπροσαρμόσει κατά τις προβλέψεις της τις αποδοχές των εργαζομένων της.
Από τη Διοίκηση