ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η τράπεζα Πειραιώς, το Μουντιάλ και η προσωρινή διαγραφή του Δελλατόλα



«Θα λείψω για μια εβδομάδα στη Ν. Αφρική, συμμετέχοντας σε μια ομάδα καλεσμένων της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να παρακολουθήσουμε τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, της οποίας μέγας χορηγός είναι η συγκεκριμένη τράπεζα. Όποιο λαθραίο λαμόγιο, εκβιαστάκος, τυχοδιώκτης, υποκριτής συνάδελφος τραβάει κανένα ζόρι και θέλει να ρωτήσει λεπτομέρειες, εδώ είμαστε να απαντήσουμε σε όλα! Και πάντα επωνύμως!».
Αυτά έγραφε πέρυσι τον Ιούνιο στο «Ποντίκι» ο Αντώνης Δελλατόλας της οποίας είναι εκδότης - διευθυντής και το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ απεφάνθη ότι «το σχόλιο αυτό είναι ιδιαίτερα εξυβριστικό, αλλά και ταυτόχρονα επιχειρεί εκφοβισμό οποιουδήποτε συναδέλφου επιχειρήσει να επικρίνει την αποδοχή της ως άνω προσφοράς της Τράπεζας Πειραιώς». Θυμίζουμε ότι εναντίον του Δελλατόλα είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Επίσης το Πειθαρχικό θεωρεί ότι το κείμενο είναι «προκλητικό και απαράδεκτο, με φρασεολογία που δεν προσιδιάζει στην δημοσιογραφική ιδιότητα. Αποπνέει επιπλέον μία ανοιχτή απειλή σε όσους επικρίνουν την..ως άνω συμπεριφορά και απευθύνει γενικά εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς προς κάθε κατεύθυνση.»
Ο Δελλατόλας, που ισχυρίστηκε ότι το σχόλιο το έγραψε ως απάντηση σε διάφορα μπλογκς, κρίθηκε κατά πλειοψηφία (4-1) πειθαρχικά ελεγκτέος. Η ποινή κατά πλειοψηφία (3-2) είναι προσωρινή διαγραφή 2 μηνών και 8 μηνών, αντίστοιχα. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.
Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και οι καταθέσεις των μαρτύρων του εγκαλουμένου που ήταν ο Γιάννης Κοτόφωλος, ο Νίκος Μεγγρέλης και ο Γιώργος Παπαχρήστος.
Διαβάστε στο http://www.esiea.gr/gr/index.html ολόκληρη την απόφαση του ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ, την απολογία του Δελλατόλα και τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα συμπεράσματα δικά σας.