ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ξύπνησε το θηρίο!

Γιατί ο Βενιζέλος τα «χώνει» στον ΓΑΠ και τον «χορευτή» υπουργό

«Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο». Ετσι απαντάει ο υπουργός Αμυνας στο αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσα κυβερνητικά στελέχη χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα και στον Μάκη Πολλάτο, μπαίνει ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής βάλλοντας κατά Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για την κατάσταση της Οικονομίας. Ο υπουργός Αμυνας ταράζει τα νερά και βάζει το κερασάκι στην «τούρτα αποχαιρετισμού» του «χορευτή» υπουργού λέγοντας πως «το μείζον δεν είναι η τύχη ενός κυβερνητικού στελέχους, αλλά να μην παραμείνει η χώρα σε κρίση επί μακρόν».
Στην αιχμηρή (αλλά προσεκτική) συνέντευξή του ο Βενιζέλος, στο πνεύμα του Ζαππείου του 2007, δείχνει τις προθέσεις του ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που χρειάζεται για..«να σταλούν μηνύματα που να αλλάζουν την ατμόσφαιρα».
Σε ερώτηση του Πολλάτου σχετικά με τον Παπακωσταντίνου και τους χειρισμούς του ο υπουργός Αμυνας ρίχνει νέα βόμβα και μη αφήνοντας περιθώρια για παρανοήσεις λέει: «Ας μιλήσουμε καθαρά. Δεν πρόκειται να αναφερθώ δημόσια σε θέματα που ανήκουν στη σφαίρα της αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης του πρωθυπουργού. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τόσο προφανή και αυτονόητα πράγματα που δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα συζητάμε»!
Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση κρατικής περιουσίας σε ιδιώτες ο Βενιζέλος στέλνει ξανά μήνυμα προειδοποιώντας πως «οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει -ας μην το κρύβουμε- και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις».