ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

80 εκατ. ευρώ αξιώνουν από το Δημόσιο 850 συνταξιούχοι βουλευτές!



Μνημόνιο, τρόικα, οικονομική κρίση, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση παγιωμένων εργασιακών δικαιωμάτων... Λέξεις και έννοιες άγνωστες, προφανώς, στους συνταξιούχους βουλευτές, οι οποίοι ζητούν, εν μέσω αυτής ακριβώς της «χειρότερης δεν γίνεται» συγκυρίας, το «αστρονομικό» ποσό των 80 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο!
Όπως αποκάλυψε την Τρίτη στη Βουλή η πρόεδρος του 2ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή, η οποία παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έχει «περίπου 800 με 850 υποθέσεις βουλευτών συνταξιούχων, οι οποίοι ζητούν τα αναδρομικά τους.
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες: αυτοί που ζητούν με ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές 2003-2007, οι άλλοι που δεν μπήκαν και τα ζητούν πλέον με όλες τις προσαυξήσεις, χωρίς τη ρύθμιση αυτή και η τρίτη κατηγορία, από το 2008 και εντεύθεν».
Πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι το ποσό που αξιώνουν συνολικά οι προαναφερθέντες βουλευτές ανέρχεται περίπου σε 80.000.000 ευρώ. Οι αιτούντες στηρίζονται στο.. νόμο που θέλει τους μισθούς τους να ακολουθούν τις αυξήσεις των μισθών των ανώτατων δικαστικών, κάτι που μέχρι τώρα δεν συνέβαινε.
Το θέμα των αναδρομικών είχε τεθεί και στην προηγούμενη Βουλή, επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα, και τότε είχε ληφθεί η απόφαση να μην καταβληθούν αυτά τα αναδρομικά στους εν ενεργεία βουλευτές.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, που διατηρεί το βουλευτικό αξίωμα, τόνισε πάντως πως δεν πρέπει να υπάρξει συνειρμός εις βάρος της Βουλής από ενέργειες πρώην μελών της.
πηγή: opinionpost.gr