ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Σιγή ιχθύος και για την πανάκριβη πτήση στην Ουάσιγκτον με το πρωθυπουργικό Gulfstream

Όπως και στην περίπτωση των αποκαλύψεων του σκανδάλου με τις χαριστικές ρυθμίσεις για τον κ. Ραπτόπουλο της Express Service έτσι και τώρα, έπειτα από το νέο ρεπορτάζ που δημοσίευσε την Κυριακή το “Πρώτο Θέμα” για την πανάκριβη πτήση στην Ουάσινγκτον με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο υπουργός Οικονομικών σιωπά.
Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε χαλεπούς καιρούς για τους Έλληνες, αντί να επιλέξει μία πτήση σε οικονομική ή, έστω, business θέση με κόστος μεταξύ 1.200 και 2.200 ευρώ για τις ΗΠΑ, προτίμησε το πρωθυπουργικό Gulfstream με ωριαίο πτητικό κόστος περί τις 6.000 ευρώ, πραγματοποιώντας με την συνοδεία του – μεταξύ των μελών της οποίας και ο …μεγαλύτερος γιος του - ένα ταξίδι κόστους 150.000 ευρώ! Ένα ιλιγγιώδες ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα τέλη στάθμευσης και απογείωσης, τα οδοιπορικά και τα έξοδα διανυκτερεύσεων του πληρώματος…
Ο υπουργός Οικονομικών είχε αναχωρήσει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος γύρω στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και, προφανώς, η “δικαιολογία” για το πολυδάπανο ταξίδι στην αμερικανική πρωτεύουσα ήταν οι επαφές που έπρεπε να έχει με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Ωστόσο, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρχε πτήση της Lufthansa για Ουάσινγκτον μέσω Φρανκφούρτης, ενώ νωρίτερα και.. η Air France είχε πτήση από Αθήνα για την πρωτεύουσα των ΗΠΑ μέσω Παρισιού.
Το δε βράδυ της Παρασκευής (μεσημέρι ώρα ΗΠΑ) από το Λονδίνο υπήρχαν τρεις πτήσεις με προορισμό την Ουάσινγκτον!

Τα στοιχεία που έχει παραθέσει το “Πρώτο Θέμα” είναι, όπως και στην περίπτωση του σκανδάλου της Express Service, συντριπτικά. Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιλέγει για άλλη μια φορά τη μέθοδο της σιωπής μπροστά στους εμβρόντητους πολίτες που έχουν καταδικαστεί σε μια πρωτοφανή οικονομική ύφεση και σε συνεχείς περικοπές εισοδημάτων, εξαιτίας μιας οικονομικής πολιτικής που πέφτει έξω σε όλους τους στόχους.

-από protothema.gr