ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τι θα θυμόμαστε από το πρωτάθλημα


Η βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο επιτρέπει στον Ολυμπιακό να δηλώνει ότι κατέκτησε δίκαια και άνετα ακόμα ένα πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας την ηγεμονία του στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Βέβαια ο Παναθηναϊκός αρθρώνει ενστάσεις, δείχνει τη διαιτησία και ισχυρίζεται ότι αν τα σφυρίγματα ήταν διαφορετικά, τότε και το πρωτάθλημα δεν θα είχε τελειώσει τόσο νωρίς.

Ομως ο Παναθηναϊκός πληρώνει πρωτίστως τις δικές του παλινωδίες. Ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα με καλό ρόστερ, σταθερή απόδοση, εύκολο έργο όντας εκτός Ευρώπης. Η κατάκτηση του τίτλου δεν αποτελεί έκπληξη. Εκπληξη αποτελεί η κατάρρευση του Παναθηναϊκού που βλέπει μπροστά του ένα ζοφερό ορίζοντα λόγο διοικητικής και ταμειακής καχεξίας. Η λογική και οι αριθμοί μας λένε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η ομάδα που μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε σοκ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι πλέον σε χαμηλότερο επίπεδο και η ομάδα του Πειραιά ξεκινάει με προίκα τα έσοδα του Champions League, διαθέτοντας φυσικά και.. μία ισχυρή διοίκηση.

Ομως στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα αγωνιστικά βρίσκονται πάντα σε δεύτερη μοίρα, ίσως και πιο πίσω. Τι θα συγκρατήσουμε, λοιπόν, από την κανονική περίοδο που μόλις τελείωσε;

Τις καταγγελίες για σκιές στα παιχνίδια, δηλαδή τη γνωστή υπόθεση με τις κασέτες με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο, τον άνθρωπο που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κινεί νήματα στο παρασκήνιο.

Τις κακές ως εγκληματικές και εν τέλει ύποπτες διαιτησίες που είδαμε σε πολλά παιχνίδια.

Τη βία που παραμένει κεντρική εικόνα στο κάδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τριτοκοσμικές εικόνες και απεχθή αποτελέσματα.

-protagon.gr