ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Θύελλα στο ΕΘΝΟΣ για τις νέες απολύσεις

Αναστάτωση στο συγκρότημα Μπόμπολα μετά τις νέες απολύσεις και με την ΕΣΗΕΑ να προχωρά σε δύο 4ωρες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.
Η κήρυξη των στάσεων εργασίας (σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 από 19.00 έως 23.00 και από 23.30 έως 3.30π.μ.) έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη, αντιδεοντολογική και καταχρηστική απόλυση της Σοφίας Βαστάκη που εργάζεται στον Πήγασο 18 χρόνια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης, η οποία ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την απόλυση του δημοσιογράφου του Εθνους Βαγγέλη Γιάννου, του οποίου επίσης ζητείται η επαναπρόσληψη.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο «ΕΘΝΟΣ», να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις στάσεις εργασίας.
Είχε προηγηθεί γενική συνέλευση των εργαζόμενων στο Εθνος όπου αποφασίστηκε να μην δουλέψει κανείς για την αυριανή έκδοση της εφημερίδας, εάν η διεύθυνση δεν....πάρει πίσω την απόλυση (υπήρξε συνάντηση και με τον Θ. Τσεκούρα). Η εργοδοσία απάντησε στην εκπρόσωπο Ιωάννα Ηλιάδη ότι δεν θα πάρει πίσω την απόλυση, με το αιτιολογικό ότι είναι «υψηλόμισθη». Η εκπρόσωπος ωστόσο ξεκαθάρισε οτι ο μισθός της Βαστάκη είναι ακριβώς αυτός που προβλέπεται από την σύμβαση...