ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Καταγγέλουν εργασιακή ζούγκλα




Το «blog των αναγνωστών» δημιούργησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην ηλεκτρονική εφημερίδα του και μία από τις πρώτες αναρτήσεις που έγιναν ήταν από τους «ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στο zougla.gr» που κατήγγειλαν εργασιακό καθεστώς σύγχρονης δουλείας στο σάϊτ καθώς όπως λένε εξαναγκάζονται να δουλεύουν ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ τα Σαββατοκύριακα και ΧΩΡΙΣ να παίρνουν ρεπό μέσα στην εβδομάδα…

«Ξέρουμε ότι αν διαμαρτυρηθούμε για την ΔΟΥΛΕΙΑ του Σαββατοκύριακου θα απολυθούμε και δεν θα ξαναβρούμε δουλειά» καταγγέλουν και συμπληρώνουν οι «δωρεάν εργαζόμενοι» του Μάκη: «Αν το καταγγείλουμε θα έλθουν επιθεωρητές και «κατά λάθος» θα πάνε σε διπλανό κτίριο και θα τα βρουν όλα μια χαρά. Έχει ξαναγίνει… Ξέρουμε ότι αν διαμαρτυρηθούμε για την ΔΟΥΛΕΙΑ του Σαββατοκύριακου θα απολυθούμε… Σε κάθε απεργία μας αναγκάζουν να είμαστε απεργοσπάστες γιατί τον Παναγόπουλο της ΓΣΣΕ τον έχει στο τσεπάκι του το αφεντικό…»

Απάντηση υπήρξε από «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στο zougla.gr» προφανώς κατόπιν........ εντολής και καθ΄ υπόδειξιν του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην οποία αναφέρεται:

« Το blog αυτό λειτουργεί χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, απόδειξη δε τούτου είναι η ανάρτηση με τίτλο ‘‘ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στη Zougla.gr’’. Είναι, ωστόσο, απόλυτο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου σε αυτή την ηλεκτρονική εφημερίδα να απαντήσει. Ως προς τον τίτλο της ανάρτησης η απάντηση είναι σαφής. Δεν υπάρχουν δωρεάν εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική εφημερίδα. Υπάρχουν μισθωτοί, ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, διότι δυστυχώς κατά το νόμο δεν μπορούν να ασφαλιστούν πουθενά αλλού, ούτε καν στο Ταμείο της ΕΣΗΕΑ και υπάρχουν και εργαζόμενοι που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, διότι το επέλεξαν».

Στην απάντηση του ο Τριανταφυλλόπουλος επιβεβαιώνει κυνικά τις καταγγελίες περί μισθών πείνας και μη καταβολής υπερωριών και αμοιβής τα σαββατοκύριακα επαναλαμβάνοντας αυτά που λένε συνήθως όλοι οι εργοδότες δηλαδή «κάνουμε περικοπές και δεν πληρώνουμε για να μην σας απολύσουμε».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνήγορος – συντάκτης του Μάκη:
«Ως προς τις υπόλοιπες αιτιάσεις, περί ύψους αμοιβών, αμοιβής των σαββατοκύριακων κλπ., η απάντηση είναι απλή επίσης. Η zougla.gr δεν αποτελεί θυγατρική κάποιου συγκροτήματος Τύπου ή παραφυάδα κάποιας κρατικής, ημικρατικής ή επιδοτούμενης δραστηριότητας. Η ηλεκτρονική εφημερίδα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις συνέπειες της κρίσης που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις αυτή την εποχή. Στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, ως γνωστόν, δεν γίνονται θαύματα. Επειδή, ακριβώς, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με μοναδικό στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μπορεί να πραγματοποιείται η μισθοδοσία».
Και καταλήγει: «Η zougla.gr και επιθέσεις θα δεχθεί, όπως δέχθηκε στο παρελθόν και χτυπήματα κάτω από τη μέση θα υποστεί, διότι ως γνωστόν η δημοσιογραφική "πιάτσα" είναι αμείλικτη και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Αντέχουμε, ωστόσο και θα αντέξουμε».
Και εμείς ελπίζουμε να αντέξουν οι εργαζόμενοι και να μην τους πάρουν όλους με τις πέτρες…