ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

«Εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στο Φάληρο / Αναιμική αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν οι απολύσεις που έγιναν στο ραδιόφωνο των Αλαφούζων την προηγούμενη εβδομάδα. Τις απολύσεις έκανε γνωστές στους εργαζόμενους ο γνωστός Αρης Πορτοσάλτε την προηγούμενη Παρασκευή. Έκτός του «Σκάι 100,3» βρέθηκαν:
-Βάλια Δρακωνάκη (σύνταξη και αρχισυνταξία στο σταθμό του Φαλήρου για 8 χρόνια).
-Ράνια Στάμου (σύνταξη και ρεπορτάζ της ΝΔ για 20 χρόνια).
-Ιωάννα (παραγωγή στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ομίλου - παρέμεινε μόνο στην τηλεόραση)
-Εύα Καραμανώλη (δικαστικό ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο και την Καθημερινή.

Εκκαθαρίσεις έγιναν και στην τηλεόραση του Φαλήρου με το αιτιολογικό ότι «ο σταθμός χρειάζεται «συμμάζεμα» και κόβουμε από παντού»... Ετσι εκτός τηλεοπτικού σταθμου ΣΚΑΙ βρέθηκαν η Σίλια Σκουτελάκου των διεθνών και η Έφη Παπούλια από το πολιτιστικό τμήμα.
Απολύσεις και περικοπές έγιναν και... σε περιοδικά που ελέγχει ο Ομιλος των Αλαφούζων.

Η ΕΣΗΕΑ με μια χλιαρή ανακοίνωση καταγγέλει τις απολύσεις που έγιναν με το πρόσχημα «αναγκαίων περικοπών λόγω της πτώσης της διαφήμισης εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης» και καλεί τη Διοίκηση του ΣΚΑΙ να επαναπροσδιορίσει τη στάση του, γενικότερα στο θέμα των απολύσεων και ειδικότερα των τεσσάρων εργαζομένων στο ραδιόφωνο, χάριν της διατήρησης της εργασιακής ειρήνης στον Όμιλο.