ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Δύσκολοι καιροί για εργαζόμενους (και) στα media

Δύσκολοι καιροί για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Απολύσεις, στάση πληρωμών, περικοπές μισθών, εθελουσία έξοδος και πολλά άλλα δυσάρεστα διαδραματίζονται στο θολό τοπίο των media. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουμε:
-Απολύσεις, άρνηση πληρωμών και περικοπές μισθών στην εφημερίδα Απογευματινή. Το τελευταίο διάστημα εξεδιώχθησαν εφτά δημοσιογράφοι - τρεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου και τέσσερις που απασχολούνταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών
-Περικοπές και στάση πληρωμών στην εταιρεία Δάφνη Επικοινωνίες του Ομίλου ΑΝΤ1 που εκδίδει τα μηνιαία περιοδικά: "ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ", "FORMA", "ΟΙΚΙΑ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ", "ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ".
-Απολύσεις στο Ποντίκι. Από την εφημερίδα απολύθηκαν έξι άτομα ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Γ. Πολύμερος που εργαζόταν στο Ποντίκι αρκετό διάστημα πριν το αναλάβει ο Δελατόλας.
-Αιφνίδιες και αναιτιολόγητες απολύσεις τεχνικών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και ALTER.
-Εθελούσια έξοδος για δεκάδες εργαζόμενους στα ΝΕΑ και μείωση μισθού, με περικοπές των Κυριακάτικων, για το σύνολο των εργαζομένων.
- Απολύσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 989. Εκτός από τις «μεταβατικές απολύσεις» που έγιναν, εκτός σταθμού βρέθηκαν και οι Γιάννης Ανδριτσόπουλος, Σοφία Αδάμ, Δέσποινα Σοφιανίδου, Βίκυ Σιδηροπούλου και Αφροδίτη Ζούζια.
- Απλήρωτοι από το Νοέμβριο είναι οι παραγωγοί – παρουσιαστές του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν πάρει μικρά ποσά έναντι.

Και όλα τα παραπάνω όπως προαναφέραμε μόνο την τελευταία εδβομάδα. Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις αν υπολογίσουμε τις δεκάδες άλλες απολύσεις (που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας) και τις περικοπές πάσης φύσεως, σε όλα τα Μέσα. Το χειρότερο είναι οτι κανείς δεν αντιδρά, με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις και Σωματεία να περιορίζονται σε ρόλο θεατή…