ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Που το πάνε Λαυρεντιάδης – Κυριακίδης;

Κάποιοι λένε ότι τις επαφές τις έκανε μεγαλόσχημος υπουργός, κάποιοι άλλοι διαρρέουν ότι πίσω από το deal βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δ. Μελισσανίδης.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό κάτι για την εξαγορά της εφημερίδας VETO. Το σίγουρο είναι ότι η εφημερίδα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στα περίπτερα ανεξάρτητα του ποιος θα την διευθύνει ή του ποιος θα πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Βέβαια η συμφωνία Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με το δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη δεν έχει επισημοποιηθεί καθώς υπήρχε διάσταση για το ποσοστό με το οποίο οι επιχειρηματίες θα μπουν στη VETO αλλά και στο zougla.gr.
Οι συνεχείς εξαγορές στο χώρο των media από Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για το που στοχεύει το επιχειρηματικό δίδυμο.
Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά δημιουργούνται καθώς η εταιρεία «ΝΕΠ εκδόσεις» του Κυριακίδη που αγόρασε τη VETO έχει μεταξύ άλλων το 12,53% της Πήγασος που με τη σειρά της ελέγχει το 70% της εφημερίδας Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη. Πως γίνεται να συμμετέχουν επιχειρηματικά σε δύο άκρως ανταγωνιστικές εφημερίδες (και δεν είναι οι μόνες) αφού τη VETO την έβγαλε ο Μάκης για να… κατατροπώσει τον Θέμο. Το παράλογο είναι ότι το δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη πλέον θα έχει συμμετοχή σε πολλές (και ανταγωνιστικές μεταξύ τους) κυριακάτικες εφημερίδες: «Πρώτο Θέμα», «Έθνος της Κυριακής», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", «Veto», «Espresso της Κυριακής» κλπ.

Εκαναν πρόταση και στον Ψυχάρη
Όπως γράφει το Veto300 ο Λαυρεντιάδης πλησίασε τον Ψυχάρη και εμφανίστηκε διατεθειμένος να δώσει πολλά λεφτά για να αποκτήσει τον έλεγχο του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού οργανισμού της χώρας- και δι' αυτού, βέβαια, και το 25% του Μega! Ο Ψυχάρης του απάντησε "ευχαριστώ, δεν πουλάω", αλλά τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι ισχυροί επιχειρηματίες των ΜΜΕ, διερωτώνται πλέον για τους στόχους του.