ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Το εξώφυλλο του TIME για την ιστορική καταδίκη Τραμπ


Στην ιστορική καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην πολύκροτη υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς είναι αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο του περιοδικού ΤΙΜΕ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καταδικάστηκε και για τις 34 κατηγορίες σε ποινική δίκη στη Νέα Υόρκη, για χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.
Στις 11 Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθούν οι ποινές για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία που είχε στόχο να εξαγοράσει τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2016. Μάλιστα κάλυπτε τα ίχνη του σε επαγγελματικά αρχεία.
O Τραμπ είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που καταδικάστηκε για έγκλημα τη στιγμή μάλιστα που επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.
Στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ εμφανίζεται το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ να δέχεται το χτύπημα του «σφυριού της δικαιοσύνης».


«Προς το παρόν, το σύστημα κράτησε: αυτή ήταν μια πειθαρχημένη δίκη με προσεκτικό δικαστή και υπομονετικούς ενόρκους που άκουσαν τα στοιχεία και εξέδωσαν ετυμηγορία χωρίς να πέσουν θύματα εκφοβισμού από —κυρίως— έναν διάσημο κατηγορούμενο που παραβίασε επανειλημμένα τη διαταγή του να σιωπά.
Είναι πραγματικά μια επίδειξη ενός εξελιγμένου συστήματος δικαιοσύνης που ισχύει για όλους τους ανθρώπους», δήλωσε στο TIME ο Χάρι Λίτμαν, πρώην εισαγγελέας.